Teknoloji

Zayıf Galaxy S10 satışları Samsung’u vurdu

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, 2019’un ikinci çeyreğine ait finans raporunu yayınladı. Şirket, ikinci çeyrek için pek parlak sonuçlar beklemediğini daha önce açıklamıştı. Yayınlanan rapor, bu öngörünün gerçekleştiğini gösteriyor.

Samsung’un operasyon kârı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 56 düşüşle 6.6 trilyon won (31 milyar TL) seviyesine geriledi. Bu meblağ, şirketin 2016’da Galaxy Note 7 krizinden bu yana açıkladığı en düşük kâr miktarı oldu. Şirketin geliri ise yüzde 4 oranında azaldı ve 56.13 trilyon won (264,3 milyar TL) olarak gerçekleşti.

Samsung, ortaya çıkan tablonun temel sebebinin yarı iletken pazarının güçsüzlüğü olduğuna dikkat çekti. Yine de, bu noktada bellek talebinde çok küçük bir artış olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirket yılın ikinci yarısında yarı iletken pazarında işlerin değişmesini beklese de, “harici belirsizliklerin” devreye girebileceği uyarısında bulunmayı ihmal etmiyor. Söz konusu harici belirsizliklerle uluslararası ticari anlaşmazlıkların kastedilmiş olması muhtemel görünüyor.

Samsung’un mobil biriminin geliri bir önceki yıla göre yüzde 8 oranında artsa da, gelirin yüzde 42 oranında azalması göze çarpıyor. Şirketten yapılan açıklamada, Galaxy A50 ve A70 gibi modellerin gördüğü ilgi sayesinde toplam telefon satışlarının arttığı belirtildi. Ancak şirket için daha kârlı olan Galaxy S10‘un satışlarının zayıf bir ivmede ilerlemesi, kârlılıktaki düşüşün temel nedeni olarak öne çıkıyor.

Samsung Galaxy Fold ve Galaxy Note 10’a güveniyor

Samsung, üst sınıf akıllı telefonların satışını artırmak için Galaxy Fold ve Galaxy Note 10‘a güveniyor. Şirket, yılın ikinci yarısında da A serisine “daha rekabetçi” modeller eklemeyi planlıyor. OLED panel sevkiyatlarının artmasıyla ekran biriminde de işlerin iyiye gitmesini bekleyen Güney Koreli elektronik devi, telefon üreticilerinin 5G cihazlarında daha ince ekran panellerine yönelmesini öngörüyor.

İLGİLİ HABERLER