Teknoloji

Tizen işletim sistemli Samsung Z9 yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tizen-logo-220816Tizen OS işletim sistemli telefonlar, piyasaya çıktıkları ülkelerde tahminlerin ötesinde bir başarı yakalamıştı. Bu durum, Samsung’un Tizen telefonlarının sayısının neden artırmadığı sorusunun da sorulmasına neden oluyor. Gelişmekte olan ülkelerde piyasaya sürülecek telefonlar için hazırlanan işletim sistemi konusunda Samsung’un işi ağırdan almayı tercih ettiği görülüyor. Ancak bu durumun yakında biraz olsun değişebileceğine dair bazı işaretler de ortaya çıkıyor.

Samsung’un önümüzdeki aylarda Tizen işletim sistemli giriş seviyesi ve orta segment telefonların sayısını artırması bekleniyor. Bu telefonlardan ilki olarak nitelenen Samsung Z2’nin 23 Ağustos itibarıyla resmen duyurulması öngörülüyor. Telefonun satışa sunulacağı ülkeler arasında Türkiye’nin de adı geçiyor.

Ancak Hindistan’ın ithalat ve ihracat hareketlerinin kaydını tutan Zauba sitesi, SM-Z930F kod numaralı yeni bir Samsung telefonun varlığını gün yüzüne çıkardı. Söz konusu telefonun Samsung Z9 ismiyle satışa sunulması bekleniyor.

Samsung Z9 ile ilgili bilinenler sınırlı

Zauba’daki kayıtlarda Z9’un özelliklerine dair en ufak bir detaya ulaşmak mümkün olmuyor. Ancak telefonun belirtilen fiyatının Z2’nin oldukça üstünde olması, Z9’un daha üst bir segmenti hedefliyor olması ihtimalini artırıyor.

samsung z9Henüz resmen duyurulmayan Samsung Z2’de 800 x 480 piksel çözünürlüklü 4 inç AMOLED ekran, 5 megapiksel arka kamera ve dört çekirdekli 1.5 GHz işlemci bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 1 GB RAM ve microSD ile artırılabilir 8 GB depolama alanının eşlik etmesi öngörülüyor. Zauba’da belirtilen fiyat doğrultusunda Z9’da bunlardan daha gelişmiş özellikler görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung’un Z9’u 23 Ağustosta Z2 ile birlikte duyurabileceği de ihtimaller arasında yer olsa da, bu pek yüksek olarak nitelenmiyor. Z9 ile birlikte Tizen’in Avrupa’da boy gösterebileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER