Teknoloji

Samsung Z4 ile Tizen işletim sisteminden vazgeçmediğini gösteriyor

samsung z4 tizen

samsung z4Samsung’un önünde Tizen işletim sistemli telefonlardan vazgeçmek için çok sayıda neden bulunuyor. Güvenlik açıkları ve uygulama ekosisteminin neredeyse hiç gelişmemiş olması bu nedenler arasında başı çekiyor. Ancak Güney Koreli şirket, kendi içinde geliştirdiği işletim sisteminden henüz ümidini kesmiş değil. Samsung Z4 adını verdiği Tizen işletim sistemli dördüncü akıllı telefonunu duyurdu.

Z4 de, tıpkı selefleri gibi, gelişmekte olan pazarlara yönelik bir telefon niteliğini taşıyor. Giriş seviyesi özellikleri de telefonun bu konumunu kuvvetlendiriyor. Dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, hafif kavisli 4.5 inç ekran ve 5 megapiksel çözünürlüklü arka kamera, özellik listesinde göze ilk çarpan bileşenler oluyor. 4.5 inç WVGA ekran, üzerindeki 2.5D cam ile korunuyor. Samsung Z4 ile ilk defa akıllı telefon kullanan, basit bir cihaz ve LTE bağlantısı isteyen kitleye ulaşmayı hedefliyor.

Samsung’un elinde Android gibi hem güvenlik hem de uygulama ekosistemi bakımından daha kuvvetli bir seçenek de bulunuyor. Ancak şirket, Hindistan’da daha önce piyasaya sürdüğü Tizen işletim sistemli diğer telefonların gördüğü ilgiye güvenerek yeni Tizen telefonları piyasaya sürmeye devam ediyor. Güney Koreli şirket, hâlâ Tizen’in akıllı telefonlar için başarılı bir işletim sistemi olmasını arzuluyor.

Tizen, Güney Koreli şirketin ev eşyalarında, televizyonlarında ve Gear serisi akıllı saatlerinde başarısını kanıtlamıştı. Strategy Analytics’in verilerine göre, Tizen akıllı saat pazarında Android Wear’i geride bırakmış durumda. Buna ek olarak; Samsung, Google ile problem yaşama ihtimaline karşın Tizen’i elinde bir koz olarak bulundurmayı seçmişe benziyor.

Samsung Z4 bu ay içinde Hindistan’da satışa sunulacak

Samsung üst segment akıllı telefonlarda Android işletim sisteminden vazgeçmeyeceğini daha önce açıklamıştı. Ancak şirket uzun vadede Hindistan dışındaki gelişmekte olan pazarlarda da Tizen işletim sistemli akıllı telefon çıkarmayı planlıyor. Uygulama açığını kapatmak için de harekete geçen Samsung, geliştiricilere 10 binlerce dolar ödül vadeden bir yarışma başlatmıştı. Güney Koreli elektronik devi, güvenlik açıklarını kapatmak için de geliştiricilerle çalışma sözü vermişti. Z4 bu ay içinde Hindistan’da satışa sunulacak. Hindistan’ı daha sonra başka ülkeler de izleyecek. Samsung fiyat konusunda bilgi vermedi. Ancak özellikleri çerçevesinde bakıldığında Z4’ün fiyatının 100 doların altında olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER