Teknoloji

Samsung’un yeni Tizen telefonu olacak Z3 görüldü

samsung-z3-sizinti-080915-2

Samsung bir yandan üst segmentte Galaxy S6 Edge+ ve Galaxy Note 5 ile rekabet ederken, bir yandan da gelişmekte olan ülkelerde Tizen işletim sistemli akıllı telefonlarla şans aramaya devam ediyor. Bu yılın başlarında çıkan ilk Tizen işletim sistemli akıllı telefon olan Z1’in takipçisi olacağı iddia edilen Z3 ile ilgili fotoğraflar ve bilgiler sızdı.

Fotoğrafları sızan akıllı telefon Samsung Z3’te 5 inç Super AMOLED ekranın bulunduğu belirtiliyor. Fotoğraflar Samsung Z3 ve Z1’i yan yana gösteriyor. Z1’de 4 inç ekran yer alıyordu, Z3’te ise 5 inç ekranın bulunacağı belirtiliyor. Aradaki büyüklük farkının dikkate değer olduğu görülüyor. Ayrıca yeni telefon tüketicilerin son zamanlardaki eğilimlerine daha uygun gibi görünüyor. Buna ek olarak tasarım açısından da geçmişin Samsung Android amiral gemilerinden Galaxy S3’ü andırıyor.

samsung-z3-sizinti-080915-1

Tizen işletim sistemine ilgi duyanlar Samsung Z3’ten memnun olacaklardır, ancak bu telefonun Türkiye taraflarına doğru geleceğini pek tahmin etmiyoruz. Kullanıcı arayüzü bakımından Z1’dekine göre değişen fazla bir şey yok. Teknik özellikler de orta segment Android telefonlarına eşdeğer. 4 inç ekranın 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip olacağı, bunun yanı sıra içeride 1.3 GHz dört çekirdekli Spreadtrum SC7730S işlemci, 1.5 GB RAM, 8 GB dahili hafızanın bulunacağı belirtiliyor.

Arkada 8 megapiksel, önde de 5 megapiksel kamera bulunacak. Ayrıca çift SIM kart desteği ve 2600 mAh kapasiteli pil de Samsung Z3’te yer alacak. Samsung Z3’ün ne zaman çıkacağı bilinmiyor, ancak bu telefonun Tizen 3.0 ile yüklü olarak geleceği ifade ediliyor. Telefon büyük ihtimalle ilk olarak Hindistan, Bangladeş ve Nepal gibi ülkelerde satışa sunulacaktır.

İLGİLİ HABERLER