Teknoloji

Samsung 5 inç HD Super AMOLED ekranlı Tizen telefonu Z3 üstünde çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-z3-060715

Tizen işletim sistemli ilk akıllı telefonu Z1 ile gözünü giriş seviyesine diken Samsung, Z1’in piyasaya sürüldüğü pazarlarda gösterdiği başarılı performansın ardından yeni Tizen telefonlar üstünde çalışmaya başladı. Gelen haberlere göre, Güney Koreli şirketin üstünde çalıştığı yeni akıllı telefon Samsung Z3 adını taşıyacak.

Şirket kayıtlarında SM-Z300H kod adıyla boy gösterdiği söylenen Samsung Z3’ün kutusundan Tizen 2.4 işletim sitemiyle çıkması bekleniyor. 5 inç HD Super AMOLED ekran, 1.3 GHz dört çekirdekli Spreadtrum SC7730S işlemci, 1,5 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza Samsung Z3’ün diğer potansiyel özellikleri arasında yer alıyor.

Samsung Z3’ün 8 megapiksel otomatik odaklama özellikli arka kamerasına LED flaşın eşlik etmesi bekleniyor. Cihazın önünde ise 5 megapiksellik bir kameranın bulunacağı ve hem ön hem de arka kameralarda 0.25 inç sensörlerin kullanılacağı söyleniyor. 141.5 x 70 x 9.5 mm. boyutlarında olması öngörülen Samsung Z3’ün tartıda 140 gram çekeceği söyleniyor. Cihazda 2600 mAh kapasiteli pil bulunacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Samsung Z3’ün hedef kitlesi olarak belirlenen gelişen pazarlarda çift SIM kartlı telefonlar yoğun ilgi gördüğü için, Samsung Z3’te de çift SIM girişi bulunması öngörülüyor. Samsung Z3’ün 2015’in ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

İLGİLİ HABERLER