Teknoloji

Tizen’li Samsung Z2 çok yakında qHD ekranla birlikte gelecek

samsung-z1-tizen-140114-6

Tizen işletim sistemli Z1’in Hindistan’da gösterdiği başarıyla cesaretlenen Samsung, Tizen yolunda gaza basmaya hazırlanıyor. Yolculuğun yeni durağı olarak anılan Samsung Z2 isimli Tizen telefonu için hazırlıkların sürdüğü ve akıllı telefonun planlanandan çok daha önce duyurulacağı iddia ediliyor. Söz Samsung Z2’nin teknik özelliklerinden açıldığı zaman dedikodu değirmeni biraz daha yavaş dönse de, akıllı telefonun 960 x 540 piksel gibi yüksek sayılabilecek bir ekran çözünürlüğü sunacağı konuşuluyor.

Samsung’un Japonya ve Rusya’da gerçekleştirdiği ilk Tizen denemeleri başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Dolayısıyla şirketin kendisini Hindistan’da da benzer bir sona hazırlamış olması kulağa şaşırtıcı gelmiyor. İlk denemelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasında Samsung’un işletim sistemini sunuşundaki hatalar ve donanımsal anlamdaki eksiklikler önemli rol oynamıştı.

Ancak Hindistan’da yeni bir işletim sistemi, popüler bir marka ve uygun fiyat kombinasyonuyla yapılan yeni denemede işler Samsung’un istediği gibi gidiyor. Z1’in Hindistan’da bir aydan kısa bir süre içinde 100 bin satış rakamına ulaşması şirketi bir hayli sevindirirken, Bangladeş’te de şirket bir aydan da kısa bir zaman diliminde 20 bin Z1 satmayı başardı. Samsung Z2 için yapılan çalışmaların hızlandırılmasında şirketi bu ivmeyi kaybetmek istememesinin önemli bir rol oynadığı düşünülüyor.

Samsung Z2’nin selefine kıyasla daha iyi teknik özelliklere sahip olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut model Z1’de 4 inç VWGA ekran, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, 768 MB RAM, 4 GB dahili hafıza ve 1500 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Samsung Z2’deki potansiyel gelişime dair bir ipucu da Tizen’in kendisinden geliyor. İşletim sistemine eklenen qHD desteğinin ilk olarak Samsung Z2’de kullanılması bekleniyor.

Samsung Z2’nin ne zaman tanıtılacağı henüz bilinmiyor. Ancak Güney Koreli şirketin ilgiyi amiral gemisi Galaxy S6’da toplamak adına en azından önümüzdeki birkaç hafta içinde Samsung Z2’yi tanıtması öngörülmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER