Manşetler

Samsung ilk Tizen akıllı telefonu Z1’i Hindistan’da duyurdu, satışa çıkardı

samsung-z1-tizen-140114-1

Samsung’un ilk Tizen akıllı telefonu uzun zamandır bekleniyordu. 2013’ün başlarında o yıl içinde üst sınıf bir modelin çıkacağı söylendi, ancak söylenen model bir türlü gelmedi. Geçen yıl orta segmente hitap eden bir cihazın Rusya’da çıkarılacağı duyuruldu, ne var ki bu çıkış da fazla sebep belirtilmeden askıya alındı.

Samsung’un tüyü bitmemiş işletim sistemi sadece akıllı saatler veya TV’lerde kullanılacak gibi görünüyordu, ancak şirket bu beklentileri bugün bışa çıkardı ve ilk Tizen akıllı telefonunun resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Samsung Z1 bugün itibarıyla Hindistan’da satışa sunuluyor.

samsung-z1-tizen-140114-2

Samsung’un başlangıçta verdiği sözün üzerinde durduğu söylenemez. Z1’in teknik özelliklerine baktığımızda başlangıçta vadedilenden daha düşük profilli bir cihazla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz.

4 inç WVGA ekran, 3G mobil veri bağlantı desteği, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, 768 MB RAM, 1500 mAh kapasiteli batarya, 3.1 megapiksel ana kamera, 4 GB dahil hafıza ve microSD kart yuvası gibi başlıca teknik özelliklere sahip olan Samsung Z1’in Hindistan satış fiyatı 5700 Hint rupisi, yani yaklaşık 211 TL olarak belirlendi.

Düşük profilli teknik özelliklere rağmen Samsung bu telefonun hızlı şekilde açıldığını, yüksek web performansı ve pil verimliliği sunduğunun altını çiziyor. Bunda fazla yük getirmeyen Tizen platformunun büyük payı bulunduğunun da altını çiziyor.

Öte yandan Samsung bu telefonu eğlence odaklı çeşitli içeriklerle de doldurmuş. Hindistan’daki kullanıcılar internetten ücretsiz müzik dinleme veya Bollywood filmlerini izleme fırsatına da sahip olacak.

Google’ın Android One platformu da başlangıcı Hindistan’da yapmıştı ve ucuz Android telefonlar Samsung Z1 ile aynı fiyat seviyesinden sunuluyor. Samsung Z1 doğrudan Android One telefonlarıyla rekabete girişecek. Ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER