Teknoloji

Samsung’un uygun fiyatlı Tizen telefonu Hindistan’da görücüye çıkıyor

samsung chatgpt

samsung-logo-280514

Üst sınıf akıllı telefon pazarında istediği performansı göstermekte sıkıntı yaşayan Samsung, Tizen işletim sistemli ilk akıllı telefonuyla giriş seviyesini yakalamayı amaçlıyor. Gelen son haberlere göre, şirket Samsung Z1 adını taşıyan ilk Tizen telefonunu 10 Aralıkta düzenleyeceği bir etkinlikte görücüye çıkaracak. Etkinliğin mobil sektörün yeni gözdesi olan Hindistan’da gerçekleştirileceği belirtilirken, Samsung Z1’in 100 doların altında bir fiyattan satışa sunulacağı belirtiliyor.

Samsung’un fiyatı bu kadar aşağıya çekmesi kulağa şaşırtıcı gelse de, pek çok kişi için yeni bir işletim sistemi olan Tizen ile Hindistan’da başarılı olmak için pek fazla şansı bulunmuyor. Aynı zamanda SM-Z130H adıyla anılan Samsung Z1’de 800 x 480 piksel çözünürlüğünde 4 inç WVGA ekran ve 1.2 GHz işlemci bulunuyor. GPS, FM radyo, 3G ve Wi-Fi özelliklerine sahip Samsung Z1, bazı bölgelerde çift SIM desteğiyle satılacak.

Samsung Z1’in başarısında kilit rolü ise fiyat ve özelliklerden ziyade Tizen işletim sistemi üstlenecek. Samsung’un akıllı saatleri dışında pek fazla tanınmayan Tizen, şirket tarafından özellikle gelişmekte olan pazarlar için bir Android alternatifi olarak sunuluyor. Son dönemlerde ortaya çıkan bazı sızıntılarda şirketin TouchWiz kullanıcı arayüzünü de Tizen işletim sistemine uyarladığı görülmüştü. Samsung’un Tizen denemesi için kendisine ilk durak olarak Hindistan’ı seçmesi, Güney Koreli şirketi Android One projesini Hindistan’dan başlatan Google ile karşı karşıya getirmiş olacak.

İLGİLİ HABERLER