Teknoloji

Samsung Z: Samsung’un ilk Tizen akıllı telefonu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tizen işletim sistemi Samsung’un fotoğraf makineleri ve akıllı saatlerinin ardından nihayet ilk kez bir akıllı telefonda da karşımıza çıktı. Samsung Z, Güney Koreli şirketin ilk Tizen akıllı telefonu olma özelliğini taşıyor. Böylelikle Samsung, Google’ın Android ve Microsoft’un Windows Phone işletim sistemlerinin yanında üçüncü bir mobil işletim sistemiyle akıllı telefon ekosistemine katkıda bulunuyor.

samsung-z-020614-4

Samsung bu cihaz için “premium” yani “üst sınıf” nitelendirmesini yapıyor. Ancak teknik özelliklere bakıldığında üst sınıf Android telefonlarından biraz aşağıda görünüyor. 4.8 inç 720p AMOLED ekran, 2.3 GHz dört çekirdekli işlemci ve 8 megapiksel kamera başlıca teknik özellikler arasında bulunuyor. Ayrıca Samsung Z de Galaxy S5 gibi parmak izi sensörü içeriyor.

Samsung açık kaynak işletim sisteminin geliştirilmiş bellek yönetim sistemiyle hızlı ve optimal performans, aynı zamanda daha kısa başlangıç süresi ve hızlı çalışan çoklu görev yetenekleri sunduğunu söylüyor. Ayrıca şirket Tizen’in web sayfalarında işleme ve kaydırma performansından da övgüyle bahsediyor.

Tabii ki, Samsung Z’nin önemli bir dezavantajı bulunuyor. Samsung’un Galaxy serisinin aksine, Z yıllar boyunca oluşturulmuş olan zengin Android uygulama ekosisteminden yararlanamayacak. Ancak Samsung Z’nin Tizen tabanlı kullanıcı arayüzüne bakıldığında Galaxy serisi telefonlardaki TouchWiz kullanıcı arayüzüne çok benzediği görülüyor.

Samsung Z’nin şu an için sadece Rusya’da piyasaya sunulacağı açıklandı. Yılın üçüncü çeyreğinde bu ülkede piyasaya çıkacak olan cihaz daha sonra diğer pazarlara da giriş yapacak.

Samsung’un Tizen telefonunu bu hafta içinde San Francisco’da düzenlenecek Tizen geliştirici konferansında tanıtması bekleniyor. Ayrıca bu etkinlikte Tizen ile ilgili diğer ayrıntılar da geliştiricilerle paylaşılacak.

İlgili >> Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER