Teknoloji

Samsung’dan yuvarlanabilir ekranlı telefonu için önemli ipucu

samsung z roll

Samsung kısa süre önce ekran teknolojileri konusundaki ilerlemelerini ve kıvrılabilir ekranlı telefon konseptini gösteren bir demo videosunu paylaşmıştı. Tüm konseptlerde olduğu gibi, bu konseptte de ortaya somut bir ürünün çıkması konusunda kesin konuşmak mümkün değil. Ancak Samsung, Z Roll markasının ticari hakları için Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yaptığı başvuruyla bu konuda niyetinin ciddi olduğu sinyalini veriyor.

Şu an için Z Roll ile ilgili bir çıkarımda veya öngörüde bulunmak pek kolay değil. Ancak Samsung’un Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne sunduğu belgelerde telefonun S Pen kalem desteğine sahip olacağı bilgisi veriliyor.

Samsung’un yuvarlanabilir ekranlı telefonunu 2021 bitmeden tanıtması biraz iyimser bir beklenti olabilir. Ancak hem sergilenen konsept hem de marka başvurusu, Güney Koreli şirketin 2022’de bu konuda harekete geçebileceğini düşündürüyor.

Samsung Z Roll ile yuvarlanabilir ekranlı telefon çıkarma yarışında ipi göğüsleme konusunda Oppo ve TCL ile mücadele edecek gibi görünüyor. Aslında bu yarışı kazanmaya en yakın üretici olarak LG öne çıksa da, Güney Koreli şirketin akıllı telefon pazarından çıkma kararı dengeleri değiştirdi. LG sınırlı sayıda ürettiği yuvarlanabilir ekranlı telefonunu çalışanlarına satıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER