Teknoloji

Samsung kameralı ve yuvarlanabilir ekranlı akıllı saat için çalışıyor

samsung akıllı saat

Bilekleri tamamen saran ekranlara sahip akıllı saatlere yönelik girişimleri görmüş olsak da, bu tarz bir ürünü gerçek anlamda henüz görmedik. Bu yılın başlarında, düz kenarlı bir Apple Watch’un çıkacağından söz ediliyordu, ancak bunların yalnızca söylentilerden ibaret olduğu Apple Watch Series 7‘nin çıkışıyla birlikte ortaya çıktı. Yakın zamanda akıllı saatler tarafında büyük bir değişiklik görmemiz pek olası olmasa da, teknoloji şirketleri bilekten video izleme ve fotoğraf çekme fikriyle daha yakından ilgileniyor gibi görünüyor. Ortaya çıkan bir Samsung patenti bize bunu gösteriyor.

LetsGoDigital ve Peta Pixel aracılığıyla hakkında bilgi sahibi olduğumuz patent ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (WIPO) sunuldu. Burada yuvarlanabilir ekranlı ve ortasında kamera bölümü barındıran bir Galaxy Watch tasvir ediliyor. Saat konsepti, normalde dairesel bir saat gibi görünüyor, ancak kurma koluna basmak ekranı yüzde 40 oranında daha büyük şekilde, elips biçimine getirmeye olanak sağlıyor.

samsung akıllı saat

Samsung, bilgileri görüntülemeye dair yeni yollara ek olarak, daha büyük bir ekranın insanları bilekten video izlemeye teşvik edebileceğini düşünüyor. Bir çizimde, saatte Marvel’in Thor‘u gibi görünen bir şeyi izleyen bir kullanıcıyı tasvir ediliyor. Kameraya gelince çizimler, saatin ortasında bulunan ve fotoğraf veya video çekmek için tasarlanmış bir tasarımı gösteriyor.

Belki bir gün teknoloji şirketleri, akıllı saat kameralarının tüm ekstra adımlar ve tavizler olmadan çalışmasının bir yolunu bulur. Ancak bu arada, akıllı saatlerdeki kameralar şu an için çoğu tüketicinin özlemini duyduğu bir şey değil gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER