Teknoloji

Samsung yuvarlak ekranlı akıllı saatini MWC 2015’te tanıtabilir

samsung chatgpt

samsung-logo-280514

Samsung’un mart ayında Barselona’da düzenlenecek 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde bir akıllı telefon daha tanıtabileceği söyleniyor. Bu yeni saatin şirketin mevcut ürünlerinden farkının ise yuvarlak ekran ve kablosuz şarj özelliği olacağı iddia ediliyor.

SamMobile’ın haberine göre, akıllı saat şirket içinde Orbis kod adıyla anılıyor. Saatin kablosuz şarj özelliğine sahip olmasıysa pilin doldurulması için çeşitli aksesuarlara ihtiyaç duymadığı anlamına gelmiyor.

Orbis’in bir diğer ön plana çıkan özelliği ise Samsung’un yuvarlak ekranlı ilk akıllı saati olması. Böylelikle Güney Koreli üretici de “yuvarlak ekranlı akıllı saatler kulübü”nde Motorola Moto 360 ve LG G Watch R’ye katılmış olacak.

Samsung’un yeni akıllı saatinin nasıl bir kablosuz şarj teknolojisi kullanacağı henüz bilinmiyor. Ancak Motorola Moto 360’ın yuvaya yerleştirmeli kablosuz şarj özelliği dışında bir yöntemin kullanılması, teknoloji meraklılarını memnun edeceğe benziyor. Samsung Orbis’te ekranın etrafında dönen bir çerçevenin bulunacağı ve güç düğmesinin de taç şeklinde olacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER