Teknoloji

Yonga birimi Samsung’un itici gücü olmayı sürdürüyor

samsung ces 2023

samsung yonga Samsung, 2017’nin son çeyreğinde Intel’i geride bırakarak dünyanın en büyük yonga üreticisi hâline gelmişti. Samsung yonga birimi, bu çıkışını 2018’in ilk çeyreğinde de sürdürmüş gibi görünüyor.

Güney Koreli şirket, 2018’in ilk çeyreğine ait finans raporundan önce rapora dair beklenti ve öngörülerini kamuoyuyla paylaştı. Galaxy S9 ve S9+ satışlarının da dahil edildiği bu ön raporda, öngörülenden daha yüksek kâr elde eden yonga biriminin performansı öne çıkıyor. Şirketin yonga biriminin yılın ilk çeyreğini 15.6 trilyon won (59.5 milyar TL) kâr ile tamamlamış olması öngörülüyor. Bu rakam, 2017’nin dördüncü çeyreğine kıyasla dolar bazında birkaç milyonluk bir artış anlamına geliyor.

Samsung satış gelirinin de 60 trilyon won (227.3 milyar TL) seviyesine ulaşmış olmasını öngörüyor. Bu meblağ, şirketin 2017’nin son üç ayında kasasına koyduğu 66 trilyon won satış gelirinin altında olsa da, 2017’nin ilk çeyreğindeki 50.55 trilyon won satış gelirinin üstünde. Kısacası Samsung için yılın ilk üç ayı iyi geçmiş gibi görünüyor.

Bloomberg’in haberine göre, Samsung’un telefon ve sunucularda kullanılan bellek yongalarına yönelik yoğun ilgi devam ediyor. Bu yoğun ilgi sayesinde ekran biriminin performansının beklentilerin altında kalması tolere edilebiliyor. Ekran biriminin düşük performansında Apple’ın iPhone X satışlarının beklenen kadar yüksek olmamasının etkisini unutmamak gerekiyor. Apple satışların izlediği grafik nedeniyle Samsung’a iPhone X için verdiği OLED siparişlerini düşürmüştü.

Samsung yonga biriminin performansının herkesin üstünde aynı etkiyi yarattığını söylemek ise pek kolay değil. Analistlerin yılın ikinci çeyreğinde aynı seviyede veya daha düşük kâr öngörüsünü paylaşmasının ardından şirketin hisseleri düşüşe geçti. Analistler bellek yongalarındaki fiyat artışının ve Galaxy S9’un artan pazarlama maliyetlerinin şirketin büyümesine zarar verebileceğini belirtiyor. Samsung’un 2018’in ilk çeyreğine dair detaylı finans raporunu nisan ayının sonlarında açıklaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER