Teknoloji

Samsung yönetim kurulu başkanı sabotajla suçlanıyor

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung yönetim kurulu başkanı Lee Sang-hoon, işçi sendikalarına kasıtlı olarak sabotaj düzenlemekle suçlanıyor. Güney Koreli savcılar, şirketin ve Lee’nin ülkenin çalışma yasalarına aykırı davrandığını iddia ediyor.

Lee, Samsung‘un yönetim kurulu başkanlığına geçtiğimiz mart ayında getirilmişti. The Financial Times’ın haberine göre, çiçeği burnunda başkan ve Samsung’un farklı birimlerindeki 31 yönetici, hakim karşısına çıkacak.

Savcılar, Samsung’un işçi sendikalarına yönelik sert tutumu nedeniyle şirketin Güney Kore’de bulunan 200 bin çalışanı içinde 300’den az sayıda kişi sendikaya katılabilmişti. Lee’nin Samsung’un finans şefi olduğu dönemde 2013’te yeni kurulan bir sendikaya karşı sabotaj düzenlediği söyleniyor. Savcılar, bunun “organize bir suç” olduğunu savunuyor.

Savcılar tarafından suçlanan Samsung yöneticilerinin sendikaya katılan çalışanlara maaş kesintisi uygulamak ve taşeronları da iş vermemekle tehdit ettiği öne sürülüyor.

Samsung yönetim kurulu başkanı Lee Sang-hoon ve diğer yöneticilere yöneltilen suçlama, şirketin son zamanlarda yaşadığı tek hukuki problem değil. Şirketin “fiili” patronu olan Lee Jae-yong, geçtiğimiz yıl yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER