Teknoloji

Samsung yöneticilerinden çip krizi için yeni tahmin

samsung exynos 2200

Küresel çip sıkıntısı herkesi etkiliyor. Apple, Samsung, Microsoft, Sony yani kısacası aklınıza gelen tüm şirketler bu krizin etkisini yaşıyor. Herkes “Bu kriz ne zaman sona erecek?” sorusuna cevap arıyor.

Samsung yöneticilerinin bu konuda bir öngörüsü var gibi görünüyor. The Elec sitesinin haberine göre, şirket krizin 2022’nin ikinci yarısına kadar sürmesini bekliyor. Kasım ayında iş ortakları ve tedarikçilerle bir araya gelen şirketin mobil biriminin şefi TM Roh, çip krizine dair öngörülerini 2022 planlamasının yapıldığı toplantıda paylaştı.

Samsung’un bu krizin etkisini minimize etmek için çalışmalar yaptığını da belirtmek gerekiyor. Çip fabrikalarıyla yıllık anlaşmalar yapan Güney Koreli şirket, böylelikle üretim kapasitesinin tamamen kendisine ayrılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Çip fabrikalarının ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi fiyat artırması bekleniyor. Daha önce iki haftaya kadar stok yapan Samsung’un önüzdeki dönemde stoklarında dört haftalık çip tutacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Çip krizi bitmeyecek gibi görünse de, Samsung gibi büyük şirketlerin etkiyi azaltmak için adımlar atmasının önemli olduğunu söylemek gerekiyor. Güney Koreli şirket, bu yıl S21 FE modelinin çıkışını çip krizi nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştı. Samsung’un bu durumun tekrarlanmasını engellemek istediğini söylemek çok yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER