Manşetler

Küresel ekonomik sıkıntılar Samsung’u vurdu

samsung chatgpt

Samsung 31 Aralık 2022 itibarıyla sona eren üç aylık dönemle ilgili finansal öngörü raporunu paylaştı. Söz konusu rapor, Güney Koreli teknoloji devi için pek de iyi sinyaller vermiyor. Reuters’in haberine göre, şirket son sekiz yıllık dönemdeki en düşük kârlı çeyreğini geride bırakmışa benziyor. Bu durumda küresel ekonomik sıkıntıların şirketin çip ve tüketici elektroniği iş kollarına olan etkisinin önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Operasyon kârının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla üçte iki oranında düşmüş olduğu tahmin ediliyor. Şirketin 13.87 trilyon won (204,68 milyar TL) olan kârının 4.3 trilyon won (63,84 milyar TL) seviyesine gerilediği belirtiliyor. Satış gelirlerinin ise yüzde 9 gerilemeyle 70 trilyon won (1,034 trilyon TL) olarak gerçekleştiği görülüyor.

Küresel ekonomik sıkıntılar şirketin pek çok iş kolunu etkilemişe benziyor. Artan faiz oranları insanların üst segment telefon ve diğer yüksek teknoloji ürünlerini alımını yavaşlatırken, şirketin bellek çipi iş kolu da düşen fiyatlardan ve azalan talepten olumsuz yönde etkilendi.

Samsung’un performansı sektörün geneline ışık tutuyor

Dünyanın en büyük akıllı telefon, TV ve bellek çipi üreticisi olan Samsung’un performansı, tüketici elektroniği endüstrisinin genel durumu için bir tür gösterge olarak değerlendiriliyor. Bir diğer Güney Koreli dev olan LG’den gelen haberlerin de çok iyi olmadığını söylemek gerekiyor. LG 2022’nin son üç ayında gelirlerini yüzde 5.2 oranında artırsa da, kârı yüzde 91.2 oranında azaldı. Bu da yıl genelinde yüzde 12.6 oranında düşüşe yol açtı.

İLGİLİ HABERLER