Teknoloji

Samsung yılın üçüncü çeyreğinde kâr rekoru bekliyor

samsung tsmc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung her çeyreğin sonunda nihai finans raporunu duyurmadan önce öngörü ve beklentilerini kamuoyuyla paylaşıyor. Güney Koreli elektronik devi, bu geleneği 2018’in üçüncü çeyreğinin ardından da sürdürdü.

Şirket tarafından paylaşılan resmi ön rapora göre, üçüncü çeyreğin 65 trilyon won (355.9 milyar TL) gelir ve 17.5 trilyon won (95.9 milyar TL) operasyon kârı ile tamamlanmış olması öngörülüyor. Söz konusu kâr miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20 oranında bir artış kaydedildiği anlamına geliyor.

Güney Koreli elektronik devi yılın ilk çeyreğini 15.64 trilyon won operasyon kârı ile tamamlayarak kendi çeyrek rekorunu kırmıştı. Beklenen kâr miktarı, ilk çeyrekte açıklanan kâra kıyasla yüzde 12 daha fazla. Dolayısıyla Samsung cephesinde yeni bir rekor beklentisi oldukça kuvvetli görünüyor.

Samsung bu rekor beklentisinde hangi birimlerin nasıl bir rol oynadığı konusunda şimdilik bilgi vermedi. Söz konusu detaylar için yakında açıklanacak detaylı üçüncü finans raporunu beklemek gerekiyor. Mobil cihaz satışlarında bir süredir istediği randımanı bulamayan şirket için bileşen ve ekran birimlerinin performansının sevindirici olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER