Teknoloji

Samsung yılın ilk çeyreğinde 11.60 milyar TL net kâr açıkladı

Samsung Electronics 2013 birinci çeyreğine ait mali rakamlarını açıkladı ve birkaç hafta önce dile getirilen tahminleri boşa çıkarmayacak şekilde, Güney Koreli şirkette işler tıkırında görünüyor. Tahmin edildiği gibi 8.78 trilyon won (14.25 milyar TL) operasyon kârı elde eden şirketin net kârı ise 7.15 trilyon won’a (11.60 milyar TL) ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde net kâr 5.50 trilyon won olarak açıklanmıştı.

samsung-logo-280113

Samsung, Galaxy S III satışlarında istikrarlı hızını sürdürürken, Note II ve Tab 2 serileri de artan bir momentum yakaladı. Belki de, son zamanlarda reklamlarını daha sık gördüğümüz Tab 2 kampanyalarının bunda önemli bir etkisi bulunuyor. PC tarafında düşük talep nedeniyle satışlar azalırken TV departmanı da geçen çeyreğe göre düşüş gösterdi. Tıpkı LG gibi Samsung da bu noktada TV pazarındaki düşük talepten yakındı.

Yarın itibariyle piyasada olacak Galaxy S4 ile birlikte Samsung’un akıllı telefon tarafında satışlarını daha da artıracağı ve kârlılığını yükselteceği beklenen bir gerçek. Gelecek seferki çeyrek finans raporunda yeni akıllı telefonun etkilerini görüyor olacağız. Bu arada sonuçların açıklanmasının hemen ardından düzenlenen telekonferans oturumunda beklentilerin aksine çok da detaylı bilgiler paylaşmadı. Ancak Engadget sitesinin de dikkat çektiğine göre şirket Android güncellemelerini müşterilerine rakiplerinden daha hızlı şekilde ulaştırma planlarından bahsetti.

İlgili >> Samsung [PDF]

İLGİLİ HABERLER