Teknoloji

Samsung kullanılmış telefonları yenileyerek satacak

samsung galaxy s7Samsung kullanılmış üst sınıf telefonlarını yenileyerek satacağı bir program başlatmaya hazırlanıyor. Reuters’in haberine göre, şirket programı ilk olarak ABD ve anavatanı Güney Kore’de hayata geçirecek. Kendisine yeniden gönderilen telefonları yenileyecek olan elektronik devi, daha sonra bu cihazları müşterilere uygun fiyat karşılığında satacak. İndirimin büyüklüğü ve programın hangi ülkeleri kapsayacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Doğrudan Güney Koreli şirketten yenilenmiş bir telefon almak, pek çok müşteri için baştan çıkarıcı olabilir. Özellikle Samsung’un son iki yıldır tasarımlarıyla övgü topladığı göz önüne alınınca bu program kulağa biraz daha mantıklı geliyor. Galaxy S7 ve Galaxy Note 7 gibi cihazlar, pek çok kişinin övgüsünü toplasa da, fiyat etiketlerinde yazan yüksek rakamlar söz konusu telefonları satın almayı zorlaştırıyor.

Reuters’in haberine göre, Samsung söz konusu programla mobil biriminin faaliyetlerini daha sürdürülebilir hâle getirmeyi amaçlıyor. Uzun süredir sıkıntılı günler yaşayan birim, geride kalan çeyrekte son iki yılın en iyi performansını sergilemeyi başarmıştı. Ürünlerinin maliyet verimliliğini artırmak istediği söylenen şirket, operasyon marjını da yüzde 10’unun üstünde tutmayı hedefliyor.

Samsung konuya ilişkin sessizliğini koruyor

Samsung, dedikodu ve spekülasyonlar üzerine açıklama yapmadığını belirterek sessiz kalmayı tercih etti. Reuters’in haberine göre, yenilenmiş telefonlar satmak şirkete Hindistan gibi pazarlarda önemli avantaj sağlayacak. Hindistan akıllı telefon üreticileri için önümüzdeki dönemin en büyük ve kârlı pazarlar arasında gösteriliyor.

İLGİLİ HABERLER