Teknoloji

Samsung yeni tabletlerine parmak izi sensörünü getirmeye hazırlanıyor

samsung tsmc

Samsung’un Galaxy Tab S adını taşıyan, yüksek çözünürlüklü AMOLED ekran ve parmak izi sensörü gibi ayırt edici özelliklere sahip olacağı söylenen yeni bir tablet çıkarmaya hazırlandığı söyleniyor.

samsung-logo-240114

SamMobile sitesinin haberine göre Tab S’te 2560 x 1600 WQXGA ekran bulunacak. Aynı çözünürlüklü ekran Samsung’un Galaxy Note Pro tabletlerinden de bulunuyordu, ancak onlarda LCD paneller kullanılıyordu. Samsung bu sefer yıllardır akıllı telefonlarında kullandığı Super AMOLED teknolojisine yer vermeyi planlıyor. Aslına bakarsanız, Samsung’un bir tablete Super AMOLED ekran getirdiğini ilk kez görmeyeceğiz. 2012 yılında piyasaya sürülen Samsung Galaxy Tab 7.7 tablet de Super AMOLED Plus ekran barındırıyordu. Ancak o ekran daha küçük boyut ve çözünürlüğe sahipti.

Parmak izi sensörüyse Samsung Galaxy S5’te olduğu gibi tabletin ana ekran tuşuna entegre edilecek. Samsung Galaxy S5’te bulunan parmak izi sensörünün performansıyla ilgili olarak vasatı pek aşmayan yorumlar yapılmış ve bazıları tarafından amiral gemisi akıllı telefonun en fazla eleştirilen yönü olmuştu.

SamMobile sitesi Galaxy Tab S’in mevcut Galaxy S5’te bulunan parmak izi tabanlı işlevleri içereceğini söylüyor. Cihazın ekran kilidini açmanın yanı sıra PayPal ile ödeme yapmak veya sadece kullanıcının erişebileceği gizli klasörler oluşturmak imkan dahilinde olacak.

Apple henüz Touch ID parmak izi sensörünü iPad’e getirmedi, ancak bu yıl çıkacak ürünlerde parmak izi okuyucusunun tabletlere eklenmesi bekleniyor.

Samsung Galaxy Tab S’in 8.4 inç ve 10.5 inç versiyonlarla çıkacağı ve mevcut Galaxy Tab 4’e göre daha ince ekran çerçevesiyle daha rahat bir kullanım sunacağı da iddia ediliyor. Ne var ki, SamMobile tabletin ne zaman çıkacağı veya ne kadara satılacağı noktasında bir şey söylemiyor.

İlgili >> SamMobile

İLGİLİ HABERLER