Teknoloji

Samsung’dan hızlı şarj için yeni bir aksesuar daha geliyor

samsung

Samsung‘un mobil ürün portföyünde akıllı telefonların yanı sıra aksesuarlar da önemli yer tutuyor. Şirketin kullanıcılarına sunmaya hazırlandığı yeni aksesuarlardan birisi de ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde boy gösterdi. Samsung yeni taşınabilir şarj cihazıyla kullanıcılarına hızlı şarj imkânı sunacak.

Güney Koreli şirketin yeni taşınabilir şarj cihazı, USB Power Delivery (USB Güç İletimi) standardıyla kullanıcılarına kablosuz olarak 25W şarj desteği sağlayacak.

Samsung’un akıllı telefonları için hızlı şarj dönemi, Galaxy Note 10 serisiyle başlamıştı. Akıllı telefonlar, 25W ve 45W kapasiteli şarj hızlarını destekliyor. Güney Koreli şirket, akıllı telefonların bu özelliğinden daha kapsamlı biçimde yararlanılması için 25W şarj hızı desteğine sahip taşınabilir bir şarj cihazı sunuyor.

Samsung yeni taşınabilir şarj cihazını ne zaman tanıtacak?

FCC’nin internet sitesinde paylaşılan fotoğraf, 10000 mAh kapasiteli taşınabilir şarj cihazının üzerinde iki adet USB-C girişinin bulunduğunu gösteriyor. Bu girişlerden birinin cihazın pilini doldurmak, diğerinin ise cihazdan enerji çıkışı için kullanılması muhtemel görünüyor. Ancak iki girişin de telefonların şarjında kullanılması sürpriz olmayacaktır. Cihazın pilinin de 25W hızında doldurulabileceği belirtiliyor.

FCC’de paylaşılan görselde taşınabilir şarj cihazının üzerinde kablosuz bir şarj platformu da bulunuyor. Bu platformun en fazla 15W hızında çalışabileceği belirtiliyor. Yeni şarj cihazın ne zaman resmiyet kazanacağı ise belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER