Teknoloji

Samsung yeni nesil mobil bellek çözümünü duyurdu

samsung

Samsung mobil cihazlar için geliştirdiği yeni nesil RAM çözümünü duyurdu. Şirket bu çözümün sunucular, otomobiller ve son zamanların popüler kavramı “metaverse” için kullanılabileceğini belirtti. Samsung’un açıklamasında yeni nesil LPDDR5X RAM çiplerinin insanların “dijital gerçeklik” ile buluşmasına nasıl yardımcı olacağı konusunda bilgi verilmedi. Yeni teknolojinin cihazları daha hızı ve dayanıklı hâle getirmeye yardımcı olması bekleniyor.

Metaverse, yapay zekâ ve 5G gibi popüler kavramlar kenara bırakıldığında, Samsung’un hız ve güç kullanımı konusunda ciddi iyileştirmeler vadettiği görülüyor. Yeni nesil RAM teknolojisinin işleme hızının bir önceki nesle kıyasla 1.3 kat arttığı belirtilirken, güç tüketiminin de yüzde 20 oranında azaldığı ifade edildi.

Samsung’un yeni RAM çipleri, 14 nm çip tasarımıyla üretiliyor. Şirket, bu tasarımın daha önceki nesillerde kullandığı “10 nm sınıfı” olarak tanımlanan tasarımdan ne kadar farklı olduğu bilinmiyor.

Samsung yeni nesil RAM çözümünü akıllı telefon üreticilerine ne zaman sunacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak AnandTech sitesinin haberine göre, yeni RAM’lerin kullanıldığı telefonlar 2023 itibarıyla raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER