Teknoloji

Samsung yeni katlanabilir cihaz tasarımları üzerinde çalışıyor

samsung galaxy z fold tab
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung katlanabilir cihaz çalışmalarını Galaxy Z Fold ve Z Flip serilerinin ötesine taşıma konusunda istekli görünüyor. LetsGoDigital sitesinin Sarang Sheth ile birlikte hazırladığı görseller, Samsung’un yeni katlanabilir cihazının neye benzeyeceği konusunda ipucu veriyor.

Görsellerin Güney Koreli şirketin resmi patent başvuruları doğrultusunda hazırlandığı belirtildi. Samsung’un bir gün arayla WIPO ve USPTO’ya sunduğu patent dosyası “Katlanabilir ekranlı elektronik cihazlarda kullanıcı arayüzü sağlamak için yöntem ve cihaz” adını taşıyor.

Samsung’un bu yeni tasarımı “Galaxy Z Fold Tab” ismiyle sunabileceği belirtiliyor. Burada çift menteşeli ve üç ekran bölümlü bir cihaz görülüyor. Telefon tamamen katlandığında kenarlarda kalan alanın S Pen yuvasını ve üçlü kamera adasını barındırabilecek büyüklükte olduğu da belirtilen noktalar arasında bulunuyor.

Cihazın tamamen açık, tamamen katlı veya bir katlı formatlarda kullanılabileceği belirtiliyor. Arayüzün kullanılan formata hemen uyum sağlayacağı ifade edilirken, LetsGoDigital Flex Mode’da menteşelerin de arayüzün içine karışacağına dikkat çekiyor.

Samsung için hedefte öncelikle Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 2 (veya 3) bulunuyor. Galaxy Z Fold 3 için geniş ölçekli üretimin başladığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER