Teknoloji

Samsung yeni kapaklı telefonunu çok yakında çıkarabilir

samsung

Samsung yakında yeni bir kapaklı telefon daha çıkaracak gibi görünüyor. Güney Koreli şirketin internet sitesinde SM-W2019 model numaralı telefon için bir destek sayfasının açılması, bu ihtimali oldukça kuvvetli hâle getiriyor.

Söz konusu telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunacağı söyleniyor. Buna ek olarak, çift lensli arka kamera modülü de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Bu modüldeki lenslerden birinin değişebilen bir diyafram genişliğine sahip olacağı belirtiliyor.

Samsung‘un yeni kapaklı telefonu, kısa süre önce Çin’de yetkili kurum TENAA’dan çıkışı için gerekli sertifikayı almıştı. Söz konusu sertifikayla birlikte ortaya çıkan görsellerde SM-W2019’un tasarım bakımından selefi W2018‘den fazla uzaklaşmayacağı görülmüştü.

W2018’de biri kapağın dışında diğeri ise içinde olmak üzere iki adet 4.2 inç AMOLED ekran bulunuyor. Full HD çözünürlüğe sahip ekranlara ek olarak fiziksel klavye ve sol kenardaki Bixby tuşu dikkat çeken diğer unsurlar oluyor.

Samsung W2019’u da sadece Asya’da satacak

Kısa süre önce ortaya çıkan bir Wi-Fi sertifikası, akıllı telefonun kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacağını göstermişti. Ancak Samsung’un telefon için Android 9 Pie güncellemesini yayınlaması da oldukça muhtemel görünüyor. W2018 geçtiğimiz yıl aralıkta satışa sunulduğu için W2019’da da yine yıl sonunun tercih edilmesi bekleniyor. Samsung yeni kapaklı telefonunu da, tıpkı W2018 gibi, ilk etapta Çin ve Güney Kore’de satacak. Akıllı telefonun Avrupa ve Kuzey Amerika’da satışa sunulmasına pek ihtimal verilmiyor.

İLGİLİ HABERLER