Teknoloji

Samsung yeni Galaxy akıllı telefonlarının ipuçlarını verdi, yeni adlandırma mekanizmasını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, IFA 2011’de resmen tanıtacağı yeni akıllı telefonlarla ilgili ipuçları verdi. Avrupa’nın en büyük elektronik fuarları arasında yer alan IFA 2011, 2-7 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek. İşte bu etkinlikte Samsung’un yeni Android akıllı telefonları tanıtılacak.

Samsung’un Galaxy serisi içinde en üst noktayı Galaxy S telefonlar oluşturmaya devam ediyor. Bu seriyi her biri Android 2.3 Gingerbread ile çalışacak Galaxy R, Galaxy W, Galaxy M, Galaxy Y ve Galaxy Y Pro izleyecek. Beş harfle temsil edilen yapı sayesinde Samsung’un cihazlarını beş farklı kategoride organize etmek mümkün olacak. Bu özel harfleri de sonrasında özel bir fonksiyonu simgeleyen tanımlayıcılar izleyecek.

Galaxy S, süper akıllı anlamına gelen Super Smart kavramını temsil ediyor ve sadece Samsung’un amiral gemisi niteliğindeki cihazları bu sınıfa mahsus olacak. Galaxy R ise Royal ya da Rafine olarak tanımlanıyor, bu seri de Galaxy S’in arkasından geliyor. Galaxy W, Wonder’a karşılık geliyor, stil ve performans arasında denge arayanlar için yüksek kaliteli modeller barındırıyor. Galaxy M ise sihirli anlamına gelen Magical kavramına karşılık düşüyor ve orta sınıf cihaz kategorisini simgeliyor. Galaxy M Pro serisi BlackBerry tasarımında cihazları barındıracak. Galaxy Y ise genç anlamına gelen Young kavramına karşı gelecek ve giriş seviyesi modelleri barındıracak.

“Pro” tanımlayıcısı genellikle QWERTY klavyeli cihazları temsil edecek. “Plus” ise mevcut modele yapılan yükseltmelerle ortaya çıkan cihazı simgeleyecek. “LTE” ise Uzun Vadeli Evrim adı verilen 4G teknolojisini barındıran cihazlara karşılık gelecek.

IFA 2011’de görücüye çıkacak cihazlar Galaxy W, Galaxy M Pro, Galaxy Y ve Galaxy Y Pro olacak. Bu cihazlar hakkında şimdilik fazla bir bilgi yok, ancak Galaxy W’nun 1.4 GHz işlemci, HSDPA 13.3 Mbps bağlantı desteği ve 3.7 inç’lik dokunmatik ekran barındıracağı belirtiliyor.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER