Teknoloji

Samsung yeni bir katlanabilir telefon hazırlığı içinde

Samsung Galaxy Fold Ön İnceleme - Video

Samsung, çıkışı hâlihazırda dört ayı aşkın bir süre geciken Galaxy Fold‘u piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Güney Koreli şirketin şimdiden gelecek yıl satışa sunulacak yeni bir katlanabilir telefon üstünde çalıştığı söyleniyor.

Bloomberg‘de yayınlanan habere göre, Samsung’un yeni telefonu, 6.7 inç büyüklüğünde bir ekran çevresine inşa edilecek. Telefonun içe doğru katlanacağı ve tamamen katlandığında kare formunu alacağı söyleniyor.

Yeni katlanabilir telefonun Galaxy Fold’a kıyasla daha ince olacağı ve daha ucuz bir fiyat karşılığında satılacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Akıllı telefonun iç bölümünde ekran deliğine yerleştirilen bir kameranın bulunacağı, dış tarafında ise iki kameranın daha olacağı söyleniyor. Samsung’un telefonun daha geniş bir kitleye hitap etmesi için tasarımcı Thom Browne ile birlikte çalıştığı belirtiliyor.

Samsung‘un yeni katlanabilir telefonu, Lenovo tarafından geliştirilen katlanabilir Motorola RAZR’a yakın bir cihaz olacağa benziyor. Güney Koreli şirketin istiridye kabuğu formunda bir katlanabilir telefon üstünde çalıştığı iddiası, geçtiğimiz mart ayında da gündeme gelmişti.

Samsung Galaxy Fold bu ay içinde yurt dışında satışa sunulacak

Samsung’un ilk katlanabilir telefonu olan Galaxy Fold, geçtiğimiz şubat ayının sonlarında tanıtılmıştı. Nisan ayında piyasaya sürülmesi planlanan telefonun çıkışı, test ürünlerinde görülen dayanıklılık sorunlarının ardından süresiz olarak ertelenmişti. Dayanıklılık sorunları çözülen Samsung Galaxy Fold, neredeyse beş aylık bir gecikmenin ardından bu ay içinde yurt dışında raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER