Teknoloji

Samsung yeni bellek yongasıyla telefonlarda hız artıracak ve yer açacak

samsung ram

Samsung, bellek yongalarının üretiminde kaydettiği ilerlemeleri düzenli olarak kamuoyuyla paylaşıyor. Şirketin bu alandaki son sıçramasının gerçekten de dikkate ve övgüye değer olduğunu söylemek gerekiyor. Güney Koreli şirket, “ileri ultraviyole litografi” tekniğinin kullanıldığı ilk 16 GB LPDDR5 RAM’inin geniş ölçekli üretimine başladı.

Söz konusu teknikte silikonun üzerine işleme yapmak için lazer ve ışık hassasiyeti olan kimyasallardan yararlanılıyor. Samsung’a rakiplerine karşı bir avantaj sağlayan bu tekniğin RAM ölçeklendirmedeki önemli bir gelişim sorununu da ortadan kaldırdığı belirtiliyor. Bu da sektör geneli için önemli bir ilerleme fırsatı sağlıyor.

Bu ilerleme, gerçek dünyadaki kullanım için de doğal olarak bazı katkılar sunuyor. 6.4 Gbps bant genişliği, daha önceki 12 GB RAM’lere kıyasla yüzde 16 daha fazla hız olduğu anlamına geliyor. 16 GB’lık yonga paketinin yüzde 30 incelmesine de dikkat çekiliyor. Bu da telefonların incelmesi veya pil ya da kamera gibi bileşenler için daha fazla alan açılması anlamına geliyor.

Samsung yeni belleğinin amiral gemisi telefonlar için uygun olduğuna dikkat çekiyor. Şirket bu belleği diğer telefon üreticilerine de satmayı planlıyor. Ancak Samsung’un yeni bellek yongasıyla ilgili bir diğer planı da bu bileşenin otomobillerin bilgi ve eğlence sisteminde kullanılması. Kısacası Güney Koreli şirket hem telefonlarda hem de otomobillerde daha güçlü bir deneyim için katkı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER