Teknoloji

Samsung’un yeni bellek yongaları akıllı telefonların pil ömrünü artıracak

samsung dram

samsung dramSamsung’un yeni bellek yongaları, yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonlarında yer alma için seri üretim hattına girdi. Bunlar sayesinde akıllı telefonların verimliliği artacak, bu da pilin hızlı biçimde tükenmesi sorununa çözüm getirecek. İnce telefonlar gerçekten hoş görünüyor, ancak daha uzun pil ömürlü üst sınıf akıllı telefonlar kullanıcılar için daha da çekici olacaktır.

Detaylara girecek olursak, ikinci nesil 10nm (1y-nm) sınıfındaki 16Gb LPDDR4X (Düşük Güç tüketimli, Çift Veri Hızlı, 4X) Mobile DRAM yongası amiral gemisi akıllı telefonlarda görülen mevcut 4266 Mbps veri hızına ulaşabiliyor. Ancak bunu yaparken güç tüketimini yüzde 10’a varan oranda azaltıyor.

Samsung bu yongaları birleştirdiğinde işler daha da ilginç bir hâl alıyor. Dört adet 10nm sınıfı 16Gb LPDDR4X DRAM yongasını (16Gb=2GB) bir arada kullanarak 8GB LPDDR4X mobil DRAM paketi oluşturulabiliyor. Sonuç olarak bu paket genel olarak daha yüksek enerji verimliliği sunuyor, aynı zamanda mevcut tasarıma göre de yüzde 20 daha ince olma özelliğini taşıyor.

Samsung Electronics bellek satışları ve pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Sewon Chun’a göre; yeni, enerji verimli yonga bu yılın sonlarında ya da 2019’un ilk yarısında pazara giriş yapacak. Bu, Samsung’un yonga serisinde büyük bir değişikliğe karşılık geliyor, çünkü üretimin yüzde 70 oranında genişlemesini de beraberinde getiriyor.

Yeni bellek yongaları gelecek nesil Galaxy amiral gemisi telefonlarıyla aynı zamanda gelecek gibi görünüyor. Gelecek ayın başlarında çıkacak Note 9’a yetişmeyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER