Teknoloji

Samsung yeni amiral gemisinde MediaTek işlemci kullanabilir

galaxy s22 plus inceleme samsung

Samsung üst sınıf akıllı telefonlarında kendi tasarımı olan Exynos işlemcileri veya Qualcomm’un Snapdragon serisi işlemcilerini kullanıyor. Ancak yeni bir iddia, Güney Koreli teknoloji devinin farklı bir istikamete sapabileceğini gösteriyor.

Güney Kore kaynaklı bir habere göre, şirket yeni nesil amiral gemisi telefonlarında MediaTek’in işlemcilerini kullanmayı değerlendiriyor. Bu da Galaxy S23 serisinde MediaTek’in işlemcilerinden birini görebileceğimiz anlamına geliyor.

Ancak haberde Galaxy S23 serisinde tek işlemci seçeneğinin MediaTek olmayacağı belirtiliyor. Hatta şirketin sadece Asya’da satacağı S23 cihazlarında MediaTek’in işlemcisine yer vereceği iddia ediliyor.

Haberdeki bir diğer iddia ise Galaxy S22 FE ile ilgili. Samsung’un S22 FE’lerin yarısında MediaTek’in işlemcisini tercih edeceği belirtiliyor.

Şirketin tercihini MediaTek’in hangi işlemcisinden veya işlemcilerinden yana kullanacağı ise belirsizliğini koruyor. Samsung daha önce giriş segmenti telefonlarında MediaTek’in işlemcilerine yer vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER