Teknoloji

Samsung’un yeni akıllı TV’leri Alexa ve Google Asistan’ı destekleyecek

samsung ces 2023

Samsung 2019 model TV serisini diğer sesli asistanlara da açıyor. Şirketten gelen açıklamaya göre kullanıcılar, yakında çıkacak QLED TV’lerde Amazon Alexa veya Google Asistan’ı kullanabilecekler.

Ancak dikkat çekilen bir husus var. Echo, Google Home ya da bunun gibi bir akıllı asistanın varlığı gerekiyor. Samsung’un TV’leri Alexa veya Asistan’dan alacakları komutları anlayıp bunları uygulayacaklar. Ancak dahili sesli yardımcı sadece Bixby olarak kalmaya devam edecek.

Alexa ve Google Asistan ile sesi kontrol etmek, TV’yi açıp kapatmak, girişleri değiştirmek veya belirli uygulamaları başlatmak mümkün olacak. Samsung’un Tizen TV yazılımı ile entegre çalışan Bixby’nin ise daha gelişmiş yetenekleri bulunuyor. Bixby’ye Samsung’un TV uzaktan kumandasına konuşarak komut verebilirsiniz. Diğer asistanlar için böyle bir destek bulunmuyor.

Ancak dünya çapında birçok kullanıcının Amazon veya Google’ın sesli asistan ekosistemine dahil olduğunu düşünecek olursak, Samsung’un attığı bu adım önemli sayılır. 100 milyonu aşkın Alexa destekli cihaz olduğu biliniyor. Google Asistan da geniş bir kullanım alanına sahip. Bunları göz ardı etmek inatçı davranmak olurdu.

Öte yandan Samsung henüz, beklenen Bixby destekli Galaxy Home akıllı hoparlörünü çıkarmadı. Dijital asistan şirketin akıllı telefonları, giyilebilir ürünleri, TV’leri ve beyaz eşyalarında çalışıyor.

Samsung, daha eski model TV’lere Alexa ve Asistan desteğini getirip getirmeyeceği konusunda bilgi vermedi. Ancak şirket genellikle birkaç ay içinde daha eski modellerini de güncelleyip yenilikleri onlara da sunar. Bu yeniliğin de daha eski modellere geleceğini tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER