ManşetlerTeknoloji

Samsung’un yeni projektör serisi oyun dünyasını evinize taşıyor

samsung projektör

Teknoloji dünyası, her yıl olduğu gibi bu yıl da CES 2024’te bir araya geldi. Samsung ise Las Vegas’ta düzenlenen fuarda en yeni televizyon ve ses çubukları yanında ev sinema sistemleri için hazırladığı hareketli projektör modelleri ile göz doldurdu. Samsung, özellikle Premiere 5 ve Premiere 8K olmak üzere bu yıl için dört yeni Premiere modeli tanıttı. Yeni projektör serileri, konsolsuz binlerce oyun erişimi sağlayan Gaming Hub özelliğiyle dikkat çekiyor.

Samsung Premiere 5: “Her şeyi yapabilen” model

Firmanın “her şeyi yapabilen” olarak nitelendirdiği Premiere 5, “dünyanın en kompakt üçlü-lazer ultra kısa mesafe projektörü” olarak tanıtılıyor. Yüksekliği 7.9 inç, genişliği 5.4 inç ve derinliği de 5.4 inç olan cihaz, sadece 1.67 kg ağırlığında. Bu özellikler, cihazın yaşam alanlarında kolaylıkla yeniden konumlandırılabilmesini sağlıyor. Küçük boyutu, Lightwarp özelliğini kullanırken ve masalar ile sıralarda görsel sunum yapabilmeniz için tasarlanmış bir stand ile birlikte geliyor.

Duvara 17 inç mesafeden yerleştirildiğinde, Samsung Premiere 5’in 100 inçlik bir görüntüyü otomatik olarak odak ve renk dengesi ayarlayarak gösterebildiğini belirtiyor. Premiere 5, mod değişimi, mobil bağlantı ve ekranı kapatan çok fonksiyonlu bir anahtar özelliğine sahip. Ekran kapama özelliği, görüntüyü devre dışı bırakıp sesi açık tutmaya imkan tanıyor ve cihaza dokunarak akıllı telefon ekranının kolayca yansıtılmasını sağlıyor. Şirket, bu özelliğin sadece Samsung telefonları için geçerli olup olmadığını belirtmedi, ancak bilgi geldikçe sizleri güncelleyeceğiz. Dahili 10 wattlık hoparlör, “zengin, odayı dolduran ses” kapasitesine sahip olduğu vurgulanıyor.

Projektör, aynı zamanda içerisinde bulunan Sony teknolojisi sayesinde sesin projeksiyon perdesinden gelmiş gibi bir izlenim yaratmasını sağlayan Sound-on-Screen özelliğine sahiptir. Bu üniteler 150 inçlik bir görüntüyü duvardan sadece 12 inç uzaklıkta sağlayabiliyor. Samsung, rakiplerin aynı büyüklükte bir görüntüyü elde etmek için yaklaşık beş metre mesafeye ihtiyaç duyduğunu iddia ediyor. 8K içeriğin eksikliği konusunda endişe duymanıza gerek yok; çünkü projektör, onboard AI destekli teknoloji sayesinde 4K içerikleri 8K’ya yükseltebiliyor.

Samsung ayrıca Premiere 7 ve Premiere 9’un mevcut Premiere LSP7T ve LSP9T modellerinin devamı olduğunu belirtiyor. Bu iki kısa mesafe projektör, daha parlak bir projeksiyon ve bir Quantum 4K işlemci sunuyor. “Tiyatro benzeri bir deneyim” için Dolby Atmos ses sistemi de bu cihazlarda yer alıyor.

Premiere 8K, Samsung’un 8K kablosuz bağlantı sunan ilk modeli

Samsung’un projeksiyon ailesinin en tepesinde ise Premiere 8K yer alıyor. Bu kahve masası büyüklüğündeki birim, kablolarla bağlanacak tipik cihazlar için kablosuz bağlantı özelliği sunan ilk 8K projektör olarak tanımlanıyor. Wireless One Connect Box, akış cihazlarınızı ve konsollarınızı bağladığınız yer olacak ve daha sonra içerikleri projektöre 10 metreye kadar mesafeden gönderecek.

Projektör, gelişmiş bağlantı seçenekleri ve kullanım kolaylığıyla öne çıkarken, aynı zamanda görsel ve işitsel performans açısından da rekabetin bir adım önünde yer alıyor. Samsung’un bu yeni serisindeki ince detaylar ve yenilikçi yaklaşımlar, geleneksel ev eğlence sistemlerine modern ve yüksek teknoloji bir alternatif sunuyor. Firma ayrıca, projektörün etkin kullanımı için ekstra fonksiyonlar ve aksesuarlar üzerinde de çalıştığını belirtiyor.

Samsung’un tanıttığı CES 2024 yeni projektör serisi, bu yılın önemli gelişmelerinden biri olarak göze çarpıyor. Ev eğlence sistemlerinde sınır tanımayan bir deneyim vaat eden teknolojik ürünler, kullanıcıları sadece bir tuşla oyun, film veya müzik dünyasına davet ediyor. Samsung, oyun meraklılarına ve teknoloji tutkunlarına yeni bir oyun alanı açarak, ev eğlencesi anlayışını tamamen yeniden şekillendiriyor.

Samsung’un CES 2024’teki bu yeni ürün serisi hakkında daha fazla bilgi ve canlı demostrasyonlar için gözler teknoloji dünyasının bu prestijli fuarında olacak. Bu arada, firma, mevcut ve yeni müşteri kitlelerine hitap edecek çeşitli pazarlama stratejileri üzerinde de çalışmalarını sürdürdüğünü açıklıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER