Teknoloji

Samsung yazılım konusunda gelişme göstermeyi hedefliyor

samsung oled

Samsung yazılım alanında şu ana kadar ortaya koyduklarının donanım alanındaki ürünleri kadar iyi olmadığını en üst düzeyden gelen bir açıklamayla doğruladı. Şirketin başkan ve CEO yardımcısı Kwon Oh-hyun, Samsung’un yazılım konusundaki çalışmalarını tanımlarken beyzbolda World Series şampiyonu olan Boston Red Sox takımına göndermede bulundu. Takımın hücum performansı bakımından birinci sırada olduğunu, savunma performansı bakımından ise ortalama bir seviyede olduğuna dikkat çeken Kwon, yazılım konusunda istedikleri seviyede olmamalarına rağmen Samsung’un teknoloji liginin şampiyonu olduğunu dile getirdi.

samsung-logo-150313

Samsung’un yazılım konusunda istediği seviyeti yakalayamamış olması şirketin küresel hakimiyet kurmasına şu ana kadar bir engel teşkil etmiş değil. 2013 yılında da yeni kâr rekorları kıran ve önemli pazarlardaki payını artıran şirket, akıllı telefon pazarının zirvesindeki yerini de iyiden iyiye sağlamlaştırmış durumda. Yine de, mevcut tablo Samsung’u yazılım konusunda kendini geliştirmek için çaba göstermekten alıkoymuyor. Kwon şirketin Ar-Ge kadrosunun yarısının yazılım üzerine odaklandığını belirtirken, bu konudaki çalışmaların artarak süreceğini de sözlerine ekledi. Samsung halihazırda Ar-Ge faaliyetleri için çeyrek başına 3 milyar dolar gibi büyük bir bütçe ayırıyor.

Samsung’un başkanı Lee Sang-hoon da şirketin yazılım konusuna verdiği önemin altını çizdi. Endüstriyel teknolojik gelişimin donanımdan yazılıma doğru kaydığını söyleyen Lee, Samsung’un küçük şirketleri satın almasının ve Güney Kore dışındaki Ar-Ge faaliyetlerini artırmasının bölgelere özgü ihtiyaçları karşılama konusunda atılmış adımlar olduğunu söyledi.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER