Teknoloji

Samsung 14 milyar dolar harcayarak Samsung Yarı İletken Vadisi’ni kuruyor

samsung ces 2023

samsung-logo-mwc-2015

Samsung’un akıllı telefonlardan elde ettiği kâr son zamanlarda düşse de, şirket yarı iletken biriminin benzer bir düşüş yaşamayacağından emin gibi gözüküyor. Yarı iletken üretimi için ”Yarı İletken Vadisi” şeklinde tanımlanabilecek yeni bir tesisin inşaatına başlamaya hazırlanan Güney Koreli şirket, tesise 14.3 milyar dolar değerinde yatırım yapmayı planlıyor. 400 futbol sahası büyüklüğünde bir alana kurulacak olan tesisin 2017’de faaliyete geçmesi ve Samsung’un yarı iletken pazarındaki lider konumunu konsolide etmesine katkıda bulunması öngörülüyor.

Mühendislerin yonga tasarımında sınırları zorlaması ve şirketlerin üretimi artırarak fiyatları aşağıya çekmesiyle birlikte, yarı iletken üretimine başlama maliyeti ciddi ölçüde yükselmiş durumda. Huawei ve Xiaomi gibi şirketler akıllı telefon pazarında Samsung’un işlerini sekteye uğratmayı başarsa da, yarı iletken pazarının yeni gelen oyunculara pek sıcak davranmaması Samsung’un bu alandaki işini kolaylaştırıyor. Güney Koreli şirketin yeni bir üretim tesisi inşa etmeye karar vermesiyle birlikte yeni oyuncuların işini iyiden iyiye zorlaştırması bekleniyor.

Samsung’un açıkladığı son finansal sonuçlarda, şirketin yarı iletken biriminin operasyonel kârının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50 arttığı görülmüştü. Samsung, halihazırda Intel’in ardından dünyanın en büyük ikinci yarı iletken üreticisi konumunda.

İLGİLİ HABERLER