Teknoloji

Samsung yapay zekâya 1 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor

samsung ces 2023

samsung yapay zekaSamsung yapay zeka alanında rakipleriyle arasındaki farkı kapatmayı amaçlıyor. Şirket, bu doğrultudaki ilk somut adımlarını yakında atmaya hazırlanıyor. Yeni amiral gemisi telefonunda Bixby isimli bir yapay zekâ asistanına yer vermesi bir hayli muhtemel olan Samsung, bununla yetinmeyecek gibi görünüyor.

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Samsung yapay zeka alanında faaliyet gösteren bazı şirketleri satın almayı planlıyor. Şirketin bunun için 1 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığı iddia ediliyor.

Samsung, 2016’da 10 teknoloji şirketini satın aldı. Söz konusu şirketler arasında Siri’nin geliştiricileri tarafından kurulan Viv Labs de bulunuyor. Güney Koreli şirket, otomobillere bilgi ve eğlence sistemleri üreten ve aynı zamanda ses teknolojileri üzerinde uzmanlaşan Harman için de 8 milyar dolar ödemişti.

Samsung yapay zeka alanında gidecek yolu olduğuna inanıyor

Söz konusu satın almalara rağmen, Samsung’un üst düzey yönetimi şirketin yapay zekâ alanında daha gidecek yolu olduğuna inanmış gibi görünüyor. Güney Koreli elektronik devinin yeni adımlarının Galaxy S8 lansmanından sonra netleşmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER