Teknoloji

Samsung tüm cihazlarını yapay zekâ ile güçlendirmeyi istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung yapay zekaSamsung’un uzun süredir beklenen Bixby hoparlörünün yılın ikinci yarısında satışa sunulması planlanıyor. Buna rağmen, şirketin uzun vadeli planları akıllı hoparlörlerin çok daha ötesinde görünüyor. Samsung yapay zeka ve interneti önümüzdeki dönemde ürettiği tüm cihazlara getirmeyi amaçlıyor.

Şirketin tüketici ürünleri şefi Kim Hyun-suk, önümüzdeki dönemde Samsung markasını taşıyan tüm cihazların bir tür akıllı hoparlör işlevi göreceğini belirtti. Herkesin neden sadece akıllı hoparlörleri konuştuğuna anlam veremediğini söyleyen Kim, yakın bir gelecekte buzdolaplarının ve çamaşır makinelerinin de kullanıcılarıyla akıllı hoparlörler gibi etkileşim kurabileceğini ifade etti.

Güney Koreli şirket, 2020 itibarıyla ürettiği tüm cihazların yapay zekâya sahip olmasını ve internete erişebilmesini hedefliyor. Samsung, söz konusu tarihten itibaren kadrosunda yapay zekâ üstüne çalışan 20 bin mühendis ve araştırmacının olmasını planlıyor.

Samsung’un yapay zekâ yolculuğu gerçek anlamda Bixby adını taşıyan dijital asistanıyla başlamıştı. Yolculuğuna eksik başlayan Bixby, bir süre sonra bazı eksikliklerini kapatmıştı. Ancak dijital asistan için asıl köklü değişimin Galaxy Note 9 ile birlikte kullanıma sunulacak Bixby 2.0 ile gerçekleşmesi bekleniyor. Yenilenen Bixby’nin 10 farklı sesi birbirinden ayırabileceği ve üçüncü taraf uygulamalarla daha yoğun entegrasyon içine gireceği belirtiliyor.

Samsung yapay zeka kullanımı üzerinden beyaz eşyalarını, televizyonlarını ve telefonlarını birleştirerek ürünlerine yönelik talebi artırmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER