Teknoloji

Samsung yapay zekâ, biyoteknoloji ve çip üretimine büyük yatırım yapacak

samsung ces 2023

Samsung yapay zekâ, biyoteknoloji ve çip yatırımları için 2026’ya kadar 356 milyar dolar harcayacağını açıkladı. Söz konusu yatırım şirketin uzun vadeli büyüme planları çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Bu yatırım planı, şirketin şimdiye kadarki en büyük yatırım taahhüdü olma niteliğini taşıyor. Samsung geçtiğimiz yılın ağustos ayında 240 trilyon won (190 milyar dolar) büyüklüğünde bir yatırım sözü vermişti. Şirketin geçtiğimiz beş yıldaki toplam yatırım miktarı ise 330 trilyon won (261 milyar dolar) seviyesindeydi.

Samsung’un elektronik birimi, bu kaynağı çip tasarım ve üretim süreçlerini kuvvetlendirmek için kullanacak. Çip üretiminde TSMC ile rekabet içinde olan Samsung, 3 nm çip üretimine başlamaya hazırlanıyor.

Samsung yapay zekâ, süper bilgisayarlar, robotlar ve 6G teknolojisi üstünde de çalışacak. Şirket önümüzdeki birkaç yılda 1 milyon iş pozisyonu oluşturmayı hedefliyor. 2026’ya kadar kendi bünyesine 80 bin kişiyi dahil edecek olan Samsung, taşeronları vasıtasıyla yüz binlerce kişiye istihdam sağlamayı amaçlıyor. Açıklanan yatırım bedelinin yüzde 80’i Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de harcanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER