Teknoloji

Samsung yapay zekâ, 5G ve otomobil parçalarına 20 milyar dolar yatırım yapacak

samsung oled
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung yapay zekaSamsung yapay zeka ve 5G gibi gelişen teknoloji alanlarına önümüzdeki üç yılda 20 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Söz konusu meblağ oldukça büyük olsa da, Samsung’un 161 milyar dolarlık bileşen araştırmaları ve sermaye giderleri havuzunda görece küçük bir yer kaplıyor.

CNBC’de yer alan habere göre, 20 milyar dolarlık bütçe öncelikli olarak otomobil endüstrisi için yeni parçalar geliştirmek, ilaç sektörüne katkı sağlamak, yapay zekâ ve 5G teknolojilerini ileriye taşımak için kullanılacak.

Samsung bu çalışmaları doğrultusunda önümüzdeki üç yıl içinde 40 bin kişiye istihdam sağlamayı planlıyor. Bu 40 bin kişilik istihdam kadrosunda 1000 kişilik kontenjan ise dünyanın farklı yerlerindeki merkezlerde görev yapacak yapay zekâ araştırmacılarına ayrılacak.

Samsung yapay zeka ve 5G gibi alanlara yapmayı planladığı yeni yatırımı ikinci çeyrek sonuçlarını açıklamasından kısa bir süre sonra duyurdu. Galaxy S9 satışlarının istenilen seviyeye ulaşmaması nedeniye aradığını bulamayan Samsung, bugün gözler önüne çıkaracağı Galaxy Note 9 ile gidişatı değiştirmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER