Eğlence

Samsung XR uygulamasıyla konserleri sanal gerçeklik ortamına taşıyacak

samsung oled

Teknolojinin gelişmesi, canlı müzik keyfini yaşamak için yeni yollar sunuyor. Bu yollardan birisi de sanal konserler. Artık pek çok önemli müzik etkinliği, 360 derece videolarla sanal olarak takip edilebiliyor. Samsung da XR adını taşıyan 360 derece video uygulamasıyla müzik severleri mutlu edecek bir hamleye hazırlanıyor.

LiveXLive isimli medya şirketiyle işbirliği yapan Samsung, sanal gerçeklik ortamında 10 konser düzenleyecek. Canlı olarak yayınlanacak konserlerde izleyicilerin deneyimlerini geliştirmek için hologramlar, hacimsel video ve artırılmış gerçeklik özellikleri sunulacak. Sanal gerçeklik ve 360 derece içerikleri de izleyicilerle buluşacak.

Samsung’un sanal gerçeklik konserlerinde hangi şarkıcı ve grupların sahne alacağı henüz bilinmiyor. Ancak LiveXLive’ın elinde Rock in Rio, EDC Las Vegas, Rolling Loud L.A. ve Sziget gibi önemli etkinliklerin de aralarında bulunduğu binlerce festivalin canlı yayın hakları bulunuyor.

Samsung XR platformunda yayınlanacak konserler Android cihazlarda izlenebilecek

Samsung’un sanal gerçeklik uygulamasında hâlihazırda sporcuların antrenman düzenleriyle ilgili bilgi veren içerikler, üst sınıf otomobillerde sanal gezintiler yapmayı sağlayan turlar, doğa ve uzay videoları yer alıyor. Samsung Galaxy kullanıcıları, kendi sanal gerçeklik içeriklerini uygulamaya yükleyip başkalarıyla paylaşabiliyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada, XR platformlarında yayınlanacak konserlerin XR’ın Android uygulaması aracılığıyla izlenebileceği belirtildi. Ancak deneyimi eksiksiz yaşayabilmek için bir sanal gerçeklik başlığı gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER