Teknoloji

Samsung’un “genişletilmiş gerçeklik” başlığına Apple Vision Pro rötarı

samsung

Samsung’un 2024’ün şubat ayında bir “genişletilmiş gerçeklik” (XR) başlığı çıkarması bekleniyordu. Ancak Güney Kore kaynaklı yeni bir habere göre, şirket bu başlığın çıkışını 3 ila 6 ay arasında erteleme kararı aldı.

Haberde şirketin başlığın geniş ölçekli üretimine takvimlerin 2024’e dönmesiyle başlamayı planladığı, ancak Apple’ın karma gerçeklik başlığı Vision Pro’nun tanıtılmasından sonra bu planın değiştiği belirtiliyor. Güney Koreli teknoloji devinin Vision Pro’nun özelliklerini ve tasarımını inceledikten sonra tasarım ve özellikleri gözden geçirmeye karar verdiği söyleniyor.

Samsung Vision Pro nedeniyle kendi çalışmalarını gözden geçirme kararı alsa da, işlerin Apple adına da pürüzsüz gitmediğini belirtmek gerekiyor. Apple’ın da Vision Pro’nun üretiminde sorunlar yaşadığı ve bu nedenle teslimat hedefini aşağıya çektiğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirketin Vision Pro’nun çıkış sürecinde oldukça yavaş ilerleyeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Samsung için öncelik katlanabilir telefonlarda

Bu noktada Güney Koreli teknoloji devinin önceliğinin yeni katlanabilir telefonları olduğunu hatırlatmakta fayda var. Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in tanıtılacağı Unpacked etkinliği 26 Temmuz’da Güney Kore’nin başkenti Seul’de gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte yeni tablet ve akıllı saatler de gözler önüne çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER