Teknoloji

Samsung Windows Phone’u bırakıp Bada’ya daha fazla odaklanabilir

Samsung’un webOS’e yöneleceğine dair dedikodular şirket tarafından bizzat yalanlanmış ve bunun yerine Güney Koreli şirketin kendi ürünü olan Bada işletim sistemine daha fazla yatırım yapılacağı belirtilmişti. Ortaya çıkan son dedikodular ise Samsung’un Bada planının daha da genişleyeceği ve bu bağlamda Windows Phone platformuna yönelik çalışmaların da bırakılacağı iddia edildi.

Samsung haberleri ve cihazlar için bellenim dosyaları yayınlayan SamFirmware adlı bir sitenin Twitter hesabı üzerinden verilen bilgilere göre Samsung 2012 yılının sonu itibariyle Windows Phone 7’yi desteklemeyi bırakacak. Fişi çekmeden önceyse sadece bir tane daha WP7 cihazı çıkaracak.

Samsung cephesinden konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak Galaxy serisi Android cihazlarının elde ettiği başarılı performansa bakılırsa, şirketin WP7’yi bırakması çok da şaşırtıcı sayılmamalı. Bu arada Samsung’un işe aldığı, Cyanogen’in kurucusu Steve Kondik’in de Android konusundaki deneyiminden çok Linux konusundaki deneyimi sebebiyle işe alındığı belirtiliyor. Samsung’un ABD’de Bada’nın Linux tabanlı bir versiyonuna sahip olan telefonları piyasaya süreceği, bununla birlikte Bada’nın mevcut versiyonunu da dünyanın geri kalan yerlerinde sunmaya devam edeceği iddia ediliyor.

Samsung’un planları hakkında henüz bir kesinlik yok, ancak kesin olan şu ki şirket yazılım için oldukça fazla çaba sarfediyor ve Android’in yanında kendi platformuyla çalışan cihazlarının da bulunmasını istiyor. WP7 patlama yapmazsa, Samsung’un WP7’yi bırakması çok da sürpriz sayılmamalı.

İlgili – Twitter (SamFirmware) (1)
İlgili – Twitter (SamFirmware) (2)
İlgili – 1800PocketPC

İLGİLİ HABERLER