Teknoloji

Samsung Wind-Free klima ile “rüzgarsız serinlik” vadediyor

Samsung Wind-Free adını taşıyan klimasını CES 2017’de görücüye çıkarmıştı. Duvara monte edilebilen Wind-Free, “rüzgarsız serinlik” teknolojisini barındırmasıyla dikkat çekmişti. Wind-Free klimanın Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki ilk durağı Türkiye oldu.

Klimanın Türkiye lansmanı için düzenlenen basın toplantısına Samsung MENA Bölgesi Beyaz Eşyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gary Geum Chan Lee, Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Elif Gürsoy katıldı. Samsung toplantıda klima kullanıcıları arasında yaptığı tüketici araştırmalarının sonuçları hakkında bilgi verdi. Klima kullanıcılarının yüzde 86.6’sının baş ağrısı veya klima rüzgarının doğrudan vurması gibi nedenlerle klimayı boş alana üfleyecek biçimde ayarladıklarına dikkat çeken Samsung, Wind-Free’nin bu tarz geri bildirimler doğrultusunda geliştirildiğini belirtti.

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy, yeni Wind-Free klimayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Samsung olarak ‘Dünyaya ilham ver, geleceği tasarla’ vizyonumuz çerçevesinde sanal gerçeklik, yapay zeka, Nesnelerin İnterneti gibi teknolojilerle geleceğe yön veren ürünler geliştiriyoruz. DNA’mızdaki inovasyon ve tasarım anlayışımızı yıllık 14.1 Milyar Dolar Ar-Ge yatırımımızla destekliyoruz. Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında beyaz eşya ürünlerinin çok yakın zamanda ikinci sırada yer alması öngörülüyor. Bu anlayışla 2020 hedefimizi, tüm ürünlerimizin IoT uyumlu olmasını şeklinde belirledik. IoT teknolojisi ile sadece bugünün tüketicisini değil, geleceğin tüketicisini de hedefliyoruz. CES inovasyon ödülü alan Wind-Free klimamızı Türkiye’deki tüketicilerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

samsung wind-freeGürsoy, Türkiye’nin MENA bölgesindeki klima pazarında Suudi Arabistan’ın ardından ikinci sırada olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin Samsung’un beyaz eşya alanındaki önemli pazarlarından biri olduğunu söyleyen Gürsoy, şirketin tüm pazarları içinde Türkiye’nin 11. sırada yer aldığını belirtti. Gürsoy, bu ilgi sayesinde Wind-Free’nin MENA bölgesindeki ilk pazarının Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.

Mert Gürsoy, Türkiye klima pazarına ilişkin verileri de paylaştı. Pazar adet bazında yüzde 25, TL bazında ise yüzde 47 oranında büyüdü. 2017’de de aynı ivmenin korunmasını beklediklerini söyleyen Gürsoy, Samsung olarak yüzde 9 olan pazar paylarını Wind-Free ile yüzde 14 seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Samsung Wind-Free enerji tüketimini aşağıya çekiyor

Samsung Wind-Free ile rahatsız edici bir rüzgar oluşturmadan konforlu bir serinlik seviyesi muhafaza edilebiliyor. Serin havanın dağıtımını klimanın üzerinde bulunan 21 bin mikro hava deliği gerçekleştiriyor. Odayı önce normal modda soğutan Samsung Wind-Free, sonrasında Rüzgarsız Serinlik Modu’na geçiş yapıyor. Bu mod sayesinde enerji tüketimi yüzde 72’ye kadar iniyor. Kullanıcılar akıllı telefon uygulaması sayesinde Wi-Fi bağlantısına sahip klimayı eve gelmeden önce de çalıştırabilecek ve ortamın sıcaklığını ayarlayabilecek.

Samsung Wind-Free klimalar 3 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER