Teknoloji

Samsung webOS ile “asla” ilgilenmiyor

Samsung’un tepe yöneticisi Choi Gee Sung, Güney Koreli şirketin HP’nin webOS işletim sistemiyle ilgilendiğine dair dedikoduları yalanladı. HP’nin webOS tabanlı cihazlar geliştirmeyi bırakacağını açıklamasından ve bu işletim sistemi için lisans dağıtmaya niyetli olduğunu belli etmesinden sonra, Samsung’un bu platformun önde gelen taliplerinden biri olacağına dair dedikodular ortalıkta dolaşmaya başlamıştı.

Hatta HP’nin webOS’i tamamen satmayı göz önünde bulundurduğu, bu durumda Samsung’un da en büyük alıcı adayları arasında yer aldığı iddia edilmişti. Google-Motorola anlaşmasının Samsung cephesinde rahatsızlık yarattığına dair iddialar, şirketin akıllı telefon ve tablet arenasındaki rekabeti Güney Koreli şirketi muhtemel alıcılar arasına sokmuştu. Eğer Samsung webOS’i alırsa, pazara iOS ve Android tabanlı tabletlerden çok daha farklı şeyler sunabilirdi.

Ne var ki, bu beklentiler boşa çıktı. IFA 2011 kapsamında bir röportaj veren Samsung’un tepe yöneticisi şirketinin asla böyle bir anlaşmanın peşinde olmadığını dile getirdi. Bunun yerine Samsung kendi çatısı altında geliştirdiği Bada platformuna yüklü yatırım yapmayı planlıyor.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER