Teknoloji

Samsung Wear OS işletim sistemli saat üretme konusunda ciddi görünüyor

samsung wear osSamsung’un akıllı saat pazarında atacağı yeni adım merakla bekleniyor. Gear S4 adıyla da anılan akıllı saate dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikoduların çeşitliliği ise LTE bağlantı seçeneklerinden farklı boyutlara kadar uzanıyor. Güney Koreli şirketin akıllı saat planlarına dair haberlerin sonuncusu ise tercih edilecek işletim sistemiyle ilgiliydi. İddialara göre, Samsung Wear OS platformuna da akıllı saatlerinde yer vermeyi planlıyor.

Söz konusu saatin Gear S4’ten farklı bir ürün olması muhtemel görünüyor. Gear S4’te kendisine ait Tizen platformunu kullanmaya devam etmesi beklenen şirketin, Wear OS işletim sistemli saatine ise Galaxy Wear adını verebileceği konuşuluyor.

Bu dedikoduları destekleyecek bir iddiayı da ünlü duyumcu Evan Blass gündeme getirdi. Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Blass, bazı Samsung çalışanlarının bileklerinde Wear OS işletim sistemli Gear akıllı saatlerin olduğunu ifade etti.

Samsung’un Wear OS işletim sistemli akıllı saatini yılın ikinci yarısı içinde piyasaya sürmesi muhtemel görünüyor. Şirketin Tizen işletim sistemli akıllı saatlerinin yanına Wear OS işletim sistemli akıllı saatleri ekleyerek potansiyel müşterilerine ekstra bir seçenek daha sunması akıllara gelen ilk ihtimal oluyor. Blass’ın Twitter paylaşımı ise Samsung’un Wear OS işletim sistemli saatlerinde de Gear markasını kullanacağını düşündürüyor.

Samsung Wear OS, veya eski adıyla Android Wear, platformuna yabancı bir şirket değil. Güney Koreli teknoloji devi, akıllı saat pazarına 2013’te çıkarttığı Android işletim sistemli Galaxy Gear ile merhaba demişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER