Teknoloji

Samsung’un Wear OS akıllı saati için yeni işaretler

samsung galaxy watch 3 4 ekg wear os
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un Wear OS işletim sistemine geri dönebileceğine dair ilk haberler 2018’de gündeme gelmişti. Bazı şirket çalışanları Tizen yerine Wear OS’in yüklü olduğu akıllı saatlerle görülmüştü. Aradan üç yıl geçmesine rağmen, Samsung hâlâ Wear OS işletim sistemli bir saat çıkarmış değil.

Ancak son zamanlarda bu iddialar biraz daha kuvvetlenmiş durumda. Şirketin Google’ın akıllı saat platformuna döneceğine dair ilk somut işaret bir süre önce görülmüştü. Bu işaretlere yenileri eklenmeye devam ediyor.

Samsung’un Galaxy Wearable uygulamasının APK’sında yapılan inceleme, şirketin yeni akıllı saatlerinde Wear OS işletim sisteminin kullanılacağını gösteriyor. “Water” (Su) kod adlı yeni eklentiye de APK’da rastlanıyor. Bunun Wear OS uyumluluk katmanı olduğu düşünülüyor. “newos” referansı da Samsung’un yeni akıllı saatlerinde Wear OS’i tercih edebileceği beklentisini kuvvetlendiriyor.

Kaynak kodunda geçen “merlot” ifadesinin Galaxy Watch Active 3 ve 4 ile Watch 4’ün işlemcisine yönelik bir referans olduğu belirtiliyor. Bu saatlerin hem hücresel hem de Bluetooth versiyonlarının bulunması bekleniyor.

Samsung Wear OS işletim sistemine geri dönecek gibi görünse de, bunun Tizen için ne anlam ifade edeceği henüz bilinmiyor. Şirketin uzun yıllardır yatırım yaptığı Tizen’den kolay vazgeçmesi de pek mantıklı görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER