Teknoloji

Samsung’dan uzun zaman sonra Wear OS sürprizi geliyor

samsung galaxy watch 3 4 ekg wear os

Samsung akıllı saatler tarafında Google ile olan iş ilişkisini yeniden canlandırmayı planlıyor gibi görünüyor. Söylentilere göre şirket, Google’ın Wear OS işletim sistemiyle çalışan bir akıllı saatin üzerinde çalışıyor. Uzun zamandır kendi bünyesinde geliştirdiği Tizen OS yazılımıyla çalışan Galaxy Watch akıllı saatleri çıkaran şirket, eskisine göre daha gelişmiş olan Google giyilebilir işletim sistemini yeniden deneyecek.

Twitter’ın bilinen sızıntı kaynaklarından olan Ice Universe, Samsung’un yeni akıllı saatinin Tizen OS yerine Wear OS ile çalışacağını iddia etti. Ne var ki, bunun amiral gemisi Galaxy Watch serisi üyesi mi olacağı, yoksa Galaxy Watch Active serisinin bir sonraki üyesi mi olacağı şu an için belli değil.

GalaxyClub sitesi, SM-R86x ve SM-R87x model numara iki Samsung akıllı saatinin geliştirme aşamasında olduğunu öne sürüyor. Tekrarlayacak olursak, bunların Galaxy Watch serisinin bir sonraki üyeleri olup olmayacağı şu an için belli değil. Galaxy Watch 4 olarak da görebiliriz veya Galaxy Watch Active serisinin yeni üyeleri de olabilir.

Yeni bir Samsung akıllı saatinde Wear OS’in kullanılması, Samsung kadar Google için de önemli bir gelişme sayılır. Google açısından bakarsak, Android tabanlı giyilebilir ürün işletim sistemi ana akım kullanıcı kitlesine pek ulaşamadı. Oppo, Fossil Group ve Mobvoi gibi istisnaları saymazsak fazla yaygınlaşmadı. Diğer taraftan Samsung ise, daha iyi uygulama ekosistemine sahip olan bir işletim sistemine erişim kazanacak. Daha da önemlisi, Google yazılım geliştirme tarafında destek olacak.

Yakında çıkacak Samsung akıllı saatleri hakkında konuştuğumuza göre, çıkan bir habere de değinmeden geçmeyelim. ETNews’in haberine göre, Samsung’un gelecek nesil akıllı saati kanda şeker (glükoz) seviyesi ölçümü için vücut içine girişi gerektirmeyen bir teknoloji kullanacak. Samsung, yakın zamanda en yeni akıllı saatlerini kanda oksijen düzeyi, EKG, kan basıncı gibi ölçümlerle güncellemiş, aynı zamanda onları daha yetenekli fitness cihazları hâline getirmişti.

Bu arada Samsung’un daha önce Android Wear olarak adlandırılan Wear OS ile çıkardığı en son ürün, 2014’te çıkmış olan Gear Live olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER