Teknoloji

Yenilenen Samsung Wallet uygulaması yurt dışında dağıtıma çıktı

samsung wallet

Samsung, başlangıçta Wallet adını taşıyan, daha sonra Samsung Pay olarak yenilediği cüzdan uygulamasını Samsung Wallet adıyla yenileyeceğini duyurmuştu. Bu uygulama sadece mevcut Samsung servislerini tek bir uygulamaya sığdırmakla kalmıyor, ayrıca kripto para saklama işine de yarıyor. Bu uygulamanın dağıtımı yurt dışındaki çeşitli ülkelerde başladı.

Yeni Samsung Wallet perşembe günü itibarıyla dağıtıma çıktı. Sırasıyla ödeme kartlarını ve şifreleri işleyen mevcut Pay ve Pass uygulamalarının yerini alıyor. Ayrıca belirli dijital ev ve araba anahtarlarını saklamak için SmartThings ile de entegre oluyor.

Tabii ki, yeni Samsung Wallet, mevcut Samsung Blockchain Wallet uygulamasıyla entegre olduğundan, kullanıcıların kripto para birimi portföyünün değerini kolayca kontrol etmeleri de mümkün oluyor. Ayrıca Samsung, kullanıcıların dijital kimliklerini ve ehliyetlerini saklama yeteneği de dahil olmak üzere, bu yılın başlarında Unpacked etkinliğinde gösterdiği bazı özellikleri de eklemeyi planlıyor.

Samsung’un dijital anahtar özelliği daha önce Samsung Pass’te, Genesis GV60 için mevcuttu. Şimdi şirket, uyumluluğu Genesis G90 ve Hyundai Palisade’nin yanı sıra Temmuz 2020’den sonra piyasaya çıkan bazı BMW modellerini içerecek şekilde genişletiyor. Yeni Wallet uygulaması, SmartThings aracılığıyla dokuz akıllı ev güvenlik şirketi ile de uyumlu olduğundan dijital ev anahtarları kullanılabiliyor. Havayolu biniş kartlarını saklama yeteneği gibi seyahat özellikleri de var, ancak bunun şu anda sadece Korean Air uçuşlarıyla sınırlı olduğu belirtiliyor.

Samsung Wallet perşembe günü ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde, Samsung Pay’i çalıştırabilen Android 9 veya daha yeni sürümlerdeki Galaxy telefonlar için mevcut. Yine de, tüm özellikler bütün telefonlarda kullanılamayacak. Bazı dijital araba anahtarları cihazda UWB kısa mesafe bağlantısı gerektiriyor. Bazıları ise Samsung’un eSE güvenlik donanımına sahip bir telefonu kullanmayı zorunlu kılıyor.

İLGİLİ HABERLER