Teknoloji

Samsung W2018 kapaklı tasarımı gelişmiş bileşenlerle sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung w2018Samsung kapaklı telefon ailesinin yeni üyesini gözler önüne çıkardı. Samsung W2018 adını taşıyan telefon, Çin’de düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. W2018’in bileşenlerinin büyük kısmı S8 ve Note 8 ile aynı olsa da, yeni telefon kamera lensiyle Samsung’un diğer amiral gemilerinden ayrılıyor.

W2018, Samsung’un her yıl yeni bir telefon eklediği W serisinin en yeni üyesi olma özelliğini taşıyor. Asya’da hâlâ oldukça popüler olan W serisi 10. yaşını kutluyor. Samsung’un küresel amiral gemilerinden daha pahalı fiyatlar karşılığında satılan W serisi, bu geleneği W2018’de de sürdürüyor. Telefon için Çin’de yayınlanan reklamda kullanılan “Hey Bixby, gerçek lüks nedir?” sorusu da Samsung’un telefona bakışını gözler önüne seriyor.

Akıllı telefon arkasında bulunan 12 megapiksel çözünürlüklü kamera f/1.5 diyafram genişliğine sahip. Bu da kameranın düşük ışıkta keskin kareler yakalayabileceği anlamına geliyor. W2018’in önünde de 5 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Yazılım sayesinde telefon daha fazla ışık tespit ettiğinde arka kameranın diyafram genişliği f/2.4’e yükseltiliyor. Böylelikle fotoğraflarda arka plan biraz daha genişletilebiliyor. Telefon kutusundan Android Nougat işletim sistemiyle çıkıyor.

W2018’in dış kapağında 4.2 inç Full HD AMOLED ekran bulunuyor. İç kapakta da 4.2 inç Full HD ekran mevcut. Navigasyon dörtgeni ve tuş takımı da taşıyan telefonun arka kamerasının yanında ise parmak izi tarayıcısı yer alıyor. Bixby tuşu ise dijital asistanı harekete geçirmeyi sağlıyor. Metal ve camın buluştuğu kasa Gorilla Glass ile korunuyor. Renk seçenekleri ise altın ve platin.

Samsung W2018 Qualcomm Snapdragon 835 işlemciye sahip

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM bulunuyor. Depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 256 GB. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 2300 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Samsung W2018 ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. Telefonun fiyat etiketinde yazacak rakam bilinmiyor. Ancak W2017’nin 3 bin dolar karşılığında satıldığını düşününce W2018’in de bu çizgiyi koruması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER