Teknoloji

Samsung yeni katlanabilir telefonu W20 5G’yi tanıttı

samsung w20 5g

Samsung, W20 5G adını taşıyan ikinci katlanabilir telefonunu tanıttı. Samsung’un dikey olarak katlanan bir akıllı telefon üstünde çalıştığı söylense de, W20 5G’nin bu cihaz olmadığı görülüyor.

W20 5G’nin temel özellikleri itibarıyla Samsung Galaxy Fold‘dan çok farklı görünmüyor. Daha kareli görünen köşeleriyle Galaxy Fold’dan ayrılan W20 5G’nin daha kalın ve güçlü bir merkez menteşeye sahip olduğu belirtiliyor. Beyaz arka panel de W20 5G ile Galaxy Fold’un ayrıştığı noktalardan biri oluyor.

W20 5G katlıyken kullanıcıların önünde 4.5 inç büyüklüğünde bir dış ekran bulunuyor. Tamamen açıldığında ise ekranın büyüklüğü 7.3 inçe çıkıyor.

Telefonun iç ekranının sağ üst köşesinde 10 ve 8 megapiksel çözünürlüklü iki kamera yer alıyor. W20 5G’nin arkasında ise üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde 12 megapiksellik ana kameraya 16 megapiksellik ultra geniş kamera ve 12 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Bu kamera kadrosunun 8 megapiksellik ön kamera dışında Galaxy Fold’un kamera kadrosuyla aynı olduğunu belirtmekte fayda var.

Samsung W20 5G ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar?

Samsung W20 5G’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 Plus işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefona enerjisini ise 4235 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu noktada W20 5G’nin pil kapasitesinin Galaxy Fold’a kıyasla biraz daha düşük olduğunu söylemek gerekiyor. W20 5G’de hem kablosuz şarj hem de ters kablosuz şarj özellikleri mevcut.

AKG tarafından geliştirilmiş çift stereo hoparlöre sahip olan W20 5G, adından da anlaşılacağı üzere 5G desteğine de sahip.

Samsung W20 5G aralık ayında Çin’de satışa sunulacak. Katlanabilir telefonun fiyatı ise şu an için açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER