Manşetler

Samsung ve Visa NFC tabanlı ödeme sistemlerini yaygınlaştırmak için işbirliğine gidiyor

Samsung ve Visa NFC tabanlı mobil ödeme işini küresel çapta yaygınlaştırmak için işbirliğine gidiyor. İki şirketin MWC’de duyurduğu küresel ortaklık anlaşması kapsamında NFC tabanlı mobil ödeme sistemlerinin dünya çapında kullanımının artırılması hedefleniyor. Bu anlaşmayla mobil ödeme programlarını kullanacak veya kullanmayı planlayan herhangi bir iş yerien Visa Mobil Tedarik Servisinden yararlanma fırsatı veriyor.

visa-samsung-nfc-260213

Samsung, S-Beam ile birlikte NFC’nin dosya paylaşımı alanında nasıl verimli bir şekilde kullanılacağını göstermişti. Şimdiyse gelecekteki cihazlarında NFC tabanlı mobil ödeme sistemini daha sağlam ve yaygın bir hâle getirmeyi hedefliyor. Güney Koreli şirketin gelecekteki tüm cihazlarında Visa payWave uygulaması yüklü olacak, böylelikle kullanıcılar akıllı telefonlarını ödeme yapmak için kullanabilecek. Samsung Electronics Medya Çözüm Merkezinin başkanı Dr. Won-Pyo Hang, Samsung’un NFC cihazlarının öncüsü olduğunu ve NFC tabanlı mobil ödeme sistemlerini kullanıma sunarak bu konudaki öncülüğünü yeniden gösterdiğini kaydetti. Hang, Visa ile girişilen ortaklığın küresel mobil ödeme platformunun kurulması için ileri doğru adılmış bir adım olduğunu kaydetti.

Samsung cihazlarının NFC yardımıyla mobil ödeme için kullanılabilmelerinin yanı sıra, Samsung bankalara kişisel hesap bilgilerini Samsung cihazlarına kablosuz bağlantı üzerinden yüklemelerine izin verecek. Veri transferi Samsung’un Anahtar Yönetim Sistemine bağlı Visa Mobil Tedarik Servisini kullanan Samsung cihazlarının içinde bulunan güvenlik yongası yardımıyla emniyet altına alınacak.

ABI Research tarafından yapılan araştırmaya göre 2017 yılına gelindiğinde 1.95 milyar cihaz NFC özellikli olacak. Samsung NFC tabanlı mobil ödeme sistemini küresel ölçeğe yayarak bu alanda öne çıkmayı amaçlıyor. Pazar payı ve sadık kullanıcı kitlesi göz önünde bulundurulduğunda Samsung’un bu hedefine ulaşması için önünde bir engel yok gibi görünüyor.

İlgili >>Business Wire

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER