Teknoloji

Samsung’un veliahtı yeniden hapse girmekten şimdilik kurtuldu

samsung veliahtı

Samsung Electronics başkan yardımcılığını yürüten ve aynı zamanda şirketin fiili veliahtı olan Jay Y. Lee, tutuklanmaktan şimdilik kurtuldu. Hesaplamada usulsüzlük iddiasıyla Lee hakkında bir soruşturma başlatan savcılar, mahkemeden soruşturma süresince Lee’nin tutuklu kalmasını istemişti. Ancak Güney Kore’nin başkenti Seul’deki mahkeme, bu talebi reddetti.

Lee, daha önce de başka bir dava nedeniyle hapse girmişti. Yaklaşık bir yıl boyunca hapiste kalan Samsung’un veliahtı, 2018’in şubat ayında tahliye edilmişti.

Seul Merkez Bölge Mahkemesi’nin kararla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Savcıların soruşturmaları süresince hatırı sayılır ölçüde kanıt topladığı anlaşılıyor. Ancak Lee’nin tutuklanma talebinin geçerliliğini açıklama konusunda toplanan kanıtlar yeterli olmuyor. Davanın önemi nedeniyle şüphelilerin sorumluluğuna ve iddia edilen suça iştiraklerine yeterli mahkeme ve tartışmaların sonunda karar verilmesi uygun olacaktır.”

Lee hakkında açılan dava devam edecek. Savcılar daha fazla kanıt toplamaları durumunda yeniden Lee’nin tutuklanmasını isteyebilecek veya Lee hakkında yeni suçlamalarda bulunabilecek. Nikkei’de yer alan habere göre, savcılar kararı “üzücü” olarak tanımladı ve soruşturmanın devam edeceğini açıkladı.

Samsung veliahtı hakkındaki iddiaların merkezinde Samsung bünyesindeki iki şirketin 2015’teki birleşmesi bulunuyor. Lee, Cheil Industries ve Samsung C&T’nin birleşmesinden kendisine avantaj sağlamak ve holding bünyesindeki kontrolünü artırmaya çalışmakla suçlanıyor. Lee’nin 2014’ten bu yana görevlerini yerine getiremediği söylenen babası Lee Kun-hee’nin yerini almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER